Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Ξεκίνησε η εφαρμογή της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Ορχομενού



Mε αρκετές, είναι αλήθεια, αντιδράσεις ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας η διαδικασία υλοποίησης της επέκτασης του (σχεδιαζόμενου από το 1995) Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Ορχομενού (σύμφωνα με τον Νόμο 1387/83) από τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας. Την εποπτεία του έργου έχει η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κα Λεμονιά Σταματάκη και ο Αντιδήμαρχος κ. Λουκάς Τριανταφύλλου (μιας και ο κ. Μέττας δήλωσε πως αδυνατεί να αναλάβει την συγκεκριμένη αρμοδιότητα) ενώ εγκαταστάθηκε ήδη και ο εργολάβος κ. Λουκάς Γαβριλης για να ξεκινήσει τις προεργασίες για την εφαρμογή του Σχεδίου.


Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη όσον αφορά την ανάπτυξη του real estate της ανατολικής πλευράς της πόλης μας καθώς αξιοποιείται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι γης στο οποίο, με βάση το ρυμοτομικό σχέδιο, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία κοινόχρηστων χώρων και πάρκων, η κατασκευή του νέου ιδιόκτητου ολοήμερου Νηπιαγωγείου (όπως ανακοινώθηκε στην παρακάτω ανάρτιση) ενώ προβλέπεται χώρος για μελλοντική κατασκευή Κέντρου Υγείας, Αστυνομικού Τμήματος και Δημοτικού Καταστήματος.
Το έργο της διαμόρφωσης των κράσπεδων δεν θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων καθώς χρησμοδοτείται από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ του Υπουργείο Εσωτερικών με προϋπολογισμό 350.000 ευρώ ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η οριστική αποκατάσταση του χώρου - σε οικόπεδα των 500 μέτρων το καθένα - θα έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του φθινοπώρου.

ΥΓ. Το «Orchomenos – Press» - επειδή δέχθηκε σχόλια από δημότες που θέλησαν να εκφράσουν τις ενστάσεις τους για την εφαρμογή του Σχεδίου Πόλεως ή ένοιωσαν ότι αδικούνται – διευκρινίζει πως το τελικό σχέδιο θα εφαρμοστεί χωρίς καμία δυνατότητα αλλαγής (έχει παρέλθει προ πολλού ο καιρός των ενστάσεων αφού είχαν ειδοποιηθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι), όσοι για οποιαδήποτε αιτία παρεμποδίσουν την διαδικασία κινδυνεύουν να οδηγηθούν στο αυτόφωρο σύμφωνα με το Νόμο Τρίτση, ενώ ο Δήμος Ορχομενού δεν έχει σκοπό να ζημιώσει αλλά αντίθετα να δώσει υπεραξία στην περιοχή (είναι αυτονόητο αυτό καθώς τα χωράφια θα γίνουν οικόπεδα με υποδομές αποχέτευσης, ύδρευσης και ηλεκτροδότησης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: