Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Πέτσας: Ανοίγει η συζήτηση για την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους και τις περιφέρειες

 


Στις αρχές του φθινοπώρου η νομοθετική πρόταση για την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους δήμους και τις περιφέρειες, είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Στο σχέδιο για την μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, που θα περιλαμβάνει και την μεταφορά του ΕΝΦΙΑ.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από το βήμα του 9ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου στην Πάτρα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του Στέλιου Πέτσα με τον δημοσιογράφο του Dnews Γιάννη Χρηστάκο.

Mεταξύ άλλων προανήγγειλε και την μεταφορά των εσόδων του ΕΝΦΙΑ σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα ξεκινήσει η συζήτηση με τους θεσμικούς φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το νομοσχέδιο της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την μεταφορά των εσόδων του ΕΝΦΙΑ σε Δήμους και Περιφέρειες.

Στόχος είναι, όπως ανέφερε ο υπουργός, να γίνει μία συζήτηση χωρίς ταμπού, και η αύξηση του ΚΑΠ σκοπεύει να φτάσει σε αύξηση της τάξης του 15% σε πρώτη φάση ανάλογα με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας. Διαβάστε αναλυτικά 

https://www.bigpost.gr/aytodioikisi/article/44707/petsas-anoigei-i-syzitisi-gia-tin-metafora-tou-enfia-stous-dimous-kai-tis-perifereies/

Δεν υπάρχουν σχόλια: