Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στον Δήμο Χαλκιδέων

 


Τον Δήμο Χαλκιδέων επισκέφθηκε χθες, Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021, αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με επικεφαλής την Πρόεδρο της Επιτροπής κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, τους οποίους υποδέχθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι προτάσεις και οι επετειακές εκδηλώσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν από τον Δήμο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Ευβοίας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, οι Δήμαρχοι Κύμης-Αλιβερίου κ. Θανάσης Μπουραντάς, Ερετρίας κ. Γιάννης Δημητρόπουλος, Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης.



«Καλοσωρίζουμε την Πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στη Χαλκίδα, την αρχόντισσα του Ευρίπου. Πραγματικά είναι μεγάλη μας τιμή και σας ευχαριστούμε για την ουσιαστική βοήθεια, που μας παρέχει η Επιτροπή, διότι με οδηγό εκείνους, έχουμε κάνει κι εμείς σχεδιασμό, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν, ο οποίος κινείται σε δύο κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι η υλοποίηση εκδηλώσεων τιμής και μνήμης στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, σε συνεργασία με όμορους Δήμους. Η δεύτερη είναι να αφήσουμε γερά αποτυπώματα, με έργα εμβληματικά, που θα θυμίζουν το γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης στις επόμενες γενιές. Ένα τέτοιο έργο φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε ως Δήμος Χαλκιδέων, το Κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού “Κώτσου Δημητρίου – Αρβανίτη” στη Δροσιά της Δημοτικής Ενότητας Ανθηδόνας, γενέτειρα του ήρωα αυτού της Επανάστασης.»

Μετά τη συνάντηση, η Δήμαρχος παρευρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας «Οι δρόμοι της Ιστορίας» και τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», όπου μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν την ιστορία των δρόμων της Χαλκίδας, οι οποίοι φέρουν ονόματα ηρώων και επιφανών προσωπικοτήτων που σχετίζονται με την Ελληνική Επανάσταση. Τέλος τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Παλαιό Κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Χαλκίδας και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: