Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ” & Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών : Άνοιξε η έκθεση ζωγραφικής “Ήμουν παιδί το 21”.

 

H Δύναμη της Συνέργειας: Φεστιβάλ Δελφών "Το Λάλον Ύδωρ" & Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών. Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ (Πρύτανης, Πρόεδρος ΕΠΚΕΔ), Δήμητρα Φιλίππου (Πρόεδρος Φίλων του ΕΠΚΕΔ), Λουϊζα Καραπιδάκη (Αντιπρόεδρος Φίλων του ΕΠΚΕΔ), Αναστασία Κοτανίδου (Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας)


Θανάσης ΜερτζάνηςΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ

Το 3ο κατά σειρά Φεστιβάλ Δελφών με τίτλο «Το Λάλον Ύδωρ» και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών» παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής «Ήμουν παιδί το ’21», με έργα μαθητών/μαθητριών  και θέμα την ζωή, την προετοιμασία και τους ήρωες του 1821 μέσα από τις γνώσεις που έχουν πάρει στη σχολική τους εκπαίδευση και τις εικόνες που έχουν μελετήσει από ζωγραφικά και άλλα έργα.

Η δράση έχει ενταχθεί, στο εθνικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που συντονίζει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων μετά την ελληνική επανάσταση σε συνεργασία με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης», την Α΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 38 καταξιωμένων εικαστικών και καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν από τη θεματική της, τα οποία παραχωρούνται  ανιδιοτελώς στην πινακοθήκη του σχολείου, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες δημιούργησαν τα ζωγραφικά τους έργα υπό την επίβλεψη της Αθανασίας Σκληρού επιμελήτριας του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης.

Στην έκθεση παρουσιάζεται ακόμη αρχειακό υλικό από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους που έχει σχέση με το παιδί την προεπαναστατική και επαναστατική περίοδο ενώ εκτίθενται γνήσια αντίγραφα χειροποίητων παραδοσιακών ενδυμασιών.

Η αυλαία του φεστιβάλ Το Λάλον ύδωρ είναι αφιερωμένη στην έμπνευση και τις δημιουργίες των παιδιών και η συνέχεια στο ελληνικό τραγούδι με πρώτη εκδήλωση τη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη το ερχόμενο Σάββατο στο θέατρο Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού κέντρου των Δελφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: