Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου - Ο Δήμος Λεβαδέων, μέσω του προγράμματος “ESTIA 2021: Στεγαστικό Πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία”, έχει αποτελέσει από το 2016 ένα ασφαλές καταφύγιο

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου αναγνωρίζοντας το ψυχικό σθένος και την επιμονή εκατομμυρίων ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τις πατρίδες τους και να διαχωριστούν από τις οικογένειές τους για ένα καλύτερο μέλλον. Ο κίνδυνος της επιστροφής στις χώρες καταγωγής τους λόγω των πολεμικών συρράξεων, συνοδευόμενος από τον φόβο της εκδίωξης και του θανάτου, αποτελούν τους κύριους λόγους αναζήτησης ενός ασφαλούς και ειρηνικού περιβάλλοντος διαβίωσής τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Δήμος Λεβαδέων, μέσω του προγράμματος “ESTIA 2021: Στεγαστικό Πρόγραμμα για αιτούντες διεθνή προστασία”, έχει αποτελέσει από το 2016 ένα ασφαλές καταφύγιο για περισσότερους από 1680 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες από την Συρία, το Ιράκ και την Παλαιστίνη. Ο Δήμος μας, παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας COVID-19, συνεχίζει μέσω της Κοινωφελούς του Επιχείρησης να εργάζεται καθημερινά ενδυναμώνοντας τις δομές του και προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες τόσο στον φιλοξενούμενο πληθυσμό, όσο και στους δημότες επιτυγχάνοντας την ειρηνική τους συνύπαρξη.

Η συνεργασία των δυο βασικών προγραμμάτων στέγασης “ESTIA” και ένταξης “HELIOS” που υλοποιούνται στη Λιβαδειά, αλλά και η διεκδίκηση από τον Δήμο νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων ένταξης για πρόσφυγες και μετανάστες υπό την καθοδήγηση άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων, με μεγαλύτερη εμπειρία και τεχνογνωσία στην διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, συνδράμουν σημαντικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας και ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Λ κ. Εμμανουήλ Τσεσμετζής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων δηλώνουν ότι η Λιβαδειά θα συνεχίσει να επιδεικνύει αλληλεγγύη και ανθρωπισμό και να δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον με προοπτικές ένταξης σε όσους επιθυμούν να διαμείνουν στην χώρα μας.

«Προτεραιότητά μας είναι ο άνθρωπος, από όπου και αν προέρχεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: