Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Αναλυτικά οι βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Στις δώδεκα πιο εμβληματικές δεσμεύσεις, για υλοποίηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την επομένη των εθνικών εκλογών, επικέντρωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία. Ειδικότερα, οι κεντρικοί στόχοι-δεσμεύσεις αφορούν στην εργασία, την ανάπτυξη, τη φορολογία, το κράτος, το κοινωνικό κράτος.  

Στις βασικές δεσμεύσεις του προγράμματος για την επόμενη τετραετία, περιλαμβάνεται ο στόχος για 500.000 νέες και ποιοτικές δουλειές, «ούτε μία ώρα απλήρωτη εργασία», αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021, μόνιμες προσλήψεις 10.000 ατόμων στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία, θέση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.   Επιπλέον, κεντρική θέση στο σχέδιο για την ανάπτυξη, κατέχει η Πράσινη Ανάπτυξη (32% παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και 32,5% εξοικονόμηση έως το 2030) καθώς επίσης και οι επενδύσεις με στόχο τον διπλασιασμό Ξένων Άμεσων Επενδύσεων και αύξηση εξαγωγών στο 50% του ΑΕΠ έως το 2025.  
Στους βασικούς στόχους είναι επίσης η μείωση προκαταβολής φόρου στο 50%, μείωση πρώτου κλιμακίου φόρου εισοδήματος στο 20% και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στις 12 βασικές δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία, στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συγκαταλέγονται τέλος, το πλήρως ψηφιοποιημένο Δημόσιο και ο πολιτικός γάμος για ομόφυλα ζευγάρια.  
Όλοι οι επιμέρους τομείς διέπονται από την ίδια λογική και ο κάθε ένας από αυτούς χωρίζεται σε τέσσερα υπο-κεφάλαια: «Τι παραλάβαμε». «Τι καταφέραμε και τι υλοποιούμε». «Τι οφείλουμε να αποτρέψουμε». Και, τέλος, «τι σχεδιάζουμε». Διαβάστε αναλυτικά https://www.naftemporiki.gr/story/1486405/analutika-oi-basikes-desmeuseis-tou-programmatos-syriza-proodeutiki-summaxia

Δεν υπάρχουν σχόλια: