Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Στον στόλο της ΕΛ.ΑΣ 114 νέα οχήματα δωρεά της εταιρείας «Μυτιληναίος Α.Ε.».

Τα 114 νέα οχήματα που εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάστηκαν σήμερα, σε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας στην Αμυγδαλέζα, παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος. Πρόκειται για 107 μοτοσικλέτες κι έξι αυτοκίνητα, που αποκτήθηκαν μέσω συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2014-2020 και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, καθώς και λεωφορείο που αποτελεί δωρεά της εταιρείας «Μυτιληναίος Α.Ε.». 


Τα οχήματα προορίζονται για την κάλυψη αναγκών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., και συγκεκριμένα:

Οι 56 μοτοσυκλέτες έχουν κατανεμηθεί σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την πληρέστερη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Οι υπόλοιπες 51 μοτοσυκλέτες διατίθενται για τις επιχειρησιακές ανάγκες σε θέματα συνοριακής φύλαξης και εν γένει διαχείρισης των προσφυγικών/μετανευστικών ροών σε αστυνομικές Υπηρεσίες παραμεθορίων κατά βάση περιοχών (Ροδόπη, Ξάνθη, Θεσπρωτία, Χίο, Σάμο, Λέσβο, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Καστοριά, Πέλλα, Ιωάννινα, Ορεστιάδα, Κιλκίς, Ρέθυμνο, Χανιά, Λασίθι).
Τα έξι οχήματα 4Χ4 κατανεμήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την κάλυψη ουσιαστικών υπηρεσιακών αναγκών της και προστίθενται στις 14 μοτοσυκλέτες που αγοράστηκαν με την ίδια διαδικασία και έχουν ήδη, από τις 8 Μαΐου, παραληφθεί κι αξιοποιούνται από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία.
Το λεωφορείο με το ιδιαίτερο επίπεδο εξοπλισμού και δυνατότητες ειδικής διαμόρφωσης, το οποίο αποτελεί το πρώτο από τα συνολικά τέσσερα αντίστοιχα οχήματα δωρεάς του Ομίλου «Μυτιληναίος», θα αξιοποιηθεί από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στην οποία έχει ήδη κατανεμηθεί.

Παραλαβή 114 νέων οχημάτων
«Η προοπτική και η στόχευσή μας είναι η σταδιακή αντικατάσταση όλων των παλαιών υπηρεσιακών οχημάτων με νέα, σύγχρονα οχήματα, τα οποία να ανταποκρίνονται πληρέστερα στις επιχειρησιακές απαιτήσεις των Υπηρεσιών και να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια στο προσωπικό» είπε στην ομιλία του ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος. «Η προσπάθεια μας δεν εξαντλείται στην προμήθεια των οχημάτων αυτών. Συνεχίζεται κι εντατικοποιείται περαιτέρω, όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από το ασφυκτικό δημοσιονομικό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, όχι μόνο σε θέματα προμήθειας μεταφορικών μέσων, αλλά γενικά στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό συνολικά του υλικοτεχνικού εξοπλισμού του Σώματος» σημείωσε ο αρχηγός.

«Η συμβολική αυτή τελετή είναι το αποτέλεσμα δουλειάς τετραετίας. Στα χρόνια που πέρασαν, σε στενά δημοσιονομικά πλαίσια, με μέθοδο και με στόχευση αξιοποιήσαμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες συνεργειών προκειμένου να ενισχύσουμε την Ελληνική Αστυνομία. Σήμερα, υλοποιούμε το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της Αστυνομίας. Ξεκινά η σταδιακή παραλαβή οχημάτων και μοτοσυκλετών, ενώ σε εξέλιξη είναι ανάλογοι διαγωνισμοί ώστε να αποκτηθούν περίπου 2.000 νέα οχήματα» είπε από την πλευρά της η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.

Η ίδια τόνισε ότι «η προσπάθεια υποβίβασης της δουλειάς των αστυνομικών από κάποιους, δεν βοηθάει ούτε την Ελληνική Αστυνομία, ούτε το μεγάλο και μείζον διακύβευμα, που είναι η ασφάλεια της χώρας. Τα ζητήματα της ασφάλειας των πολιτών, όσο και της ασφάλειας των αστυνομικών ως εργαζομένων, είναι ισότιμα και μας αφορούν και τα δύο. Και θεωρούμε ότι αυτά δεν θα έπρεπε να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικών στοχεύσεων.

Βεβαίως τα προβλήματα στην Ελληνική Αστυνομία είναι πολλά, διότι η δεκαετής οικονομική κρίση δεν άφησε ανέγγιχτο το Σώμα, ούτε τις υποδομές, ούτε τα μέσα και τον εξοπλισμό που χρειάζεται ο Έλληνας αστυνομικός και η Ελληνίδα αστυνομικός. Παρόλα αυτά, η Ελληνική Αστυνομία είναι μία από τις καλύτερες στον κόσμο. Το διαπιστώνουν διεθνείς οργανισμοί, όπως και ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου» υποστήριξε η κ. Γεροβασίλη.

«Θα πρέπει σιγά-σιγά να προχωρήσουμε, και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι γ’ αυτό, και στην αξιοποίηση της δυνατότητας χρονομίσθωσης για τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας. Αυτό θα μας έλυνε τα χέρια για πολύ μεγάλο βάρος και άγχος το οποίο υφιστάμεθα όλοι στο ζήτημα του να είναι άξιος και άρτιος ο εξοπλισμός και ικανός να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου που εξυπηρετεί η Ελληνική Αστυνομία με όλες της τις δράσεις» σημείωσε με τη σειρά της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: