Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Λουκία Θεοδώρου – Μαγουλά, υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας: «Την 7η Ιουλίου θα συναντηθούμε στην κάλπη για να φέρουμε την αλλαγή στη χώρα μας με πρωθυπουργό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη»


Μία από τις πέντε επιλογές του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου για τη Βοιωτία είναι η γνωστή δικηγόρος κα Λουκία Θεοδώρου – Μαγουλά, μια γυναίκα με πλούσιο κοινωνικό βιογραφικό αλλά και πολιτική – αυτοδιοικητική παρουσία στο Νομό μας επί σειρά ετών.  Το ORCHOMENOS PRESS την επισκέφθηκε στον προσωπικό της χώρο για να την γνωρίσετε κι` εσείς καλύτερα, μέσα από μια τετ α τετ κουβέντα, γύρω από την πολιτική ατζέντα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης, με εξειδίκευση στα καυτά θέματα της Βοιωτικής γης. Ευγενική, ενημερωμένη, σίγουρη για της επιθυμία της να εκπροσωπήσει τους συμπολίτες της στο Κοινοβούλιο, η κα Θεοδώρου μας άνοιξε το γραφείο ξεδιπλώνοντας το προσωπικό όραμα για τον τόπο μας…


Θηβαία στην καταγωγή, ζει μόνιμα στη πόλη της και δραστηριοποιείται επαγγελατικά σ` όλο το Νομο, μητέρα μιας ενήλικης πλέον κόρης και σύζυγος του Μηχανικού κ. Παναγιώτη Μαγουλά, η κα Θεοδώρου είναι μια ώριμη πλέον προσωπικότητα που αποφάσισε να εκθέσει εκ νέου τον εαυτό της στην κρίση του κόσμου. Αν και δεν είναι πρώτη φορά που δοκιμάζεται στην κοινή γνώμη, ωστόσο, η μονοσταυρία από τη μια και η δυναμική του κόμματός της από την άλλη, αποτελούν από μόνα τους δύο στοιχεία που προκαλούν κάθε πολιτικό ον να ρίχνεται με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην διεκδίκηση της βουλευτικής ιδιότητας.
Κι`  έτσι ξεκίνησε και η συνέντευξή μας…
Η κουβέντα μας δεν θα μπορούσε να μην περιστραφεί και γύρω από τα θέματα που ακούει στο πέρασμά της μέσα στον κόσμο, με κυρίαρχο ζήτημα όλων  την ανεργία, τις νέες θέσεις εργασίας, την καλυτέρευση της ζωής μας μέσα από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.
«Είναι το κυρίαρχο θέμα που συναντώ, όχι τώρα μόνο που είναι στην προεκλογική αυτή διαδικασία, αλλά πριν, καθώς δεν έπαψα ποτέ να προβληματίζομαι και να αφουγγράζομαι τους συμπολίτες μου. Κάνω άλλωστε μια δουλειά που είναι μέσα στη ζωή, με τις καλές και τις κακές της πτυχές, μιλάω με κόσμο και σίγουρα η ανεργία είναι μείζον ζήτημα και την κοινωνία μας. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έχει μιλήσει πολύ για τα ζητήματα της ανάπτυξης, η ΝΔ έχει συγκεκριμένες προτάσεις στο πρόγραμμά της, προκειμένου να ανακουφίσει την υφιστάμενη επιχειρηματικότητα και παράλληλα να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ακόμη πιο πολλές επενδύσεις στη χώρα μας» ανέφερε η κα Θεοδώρου, θυμίζοντάς μας παράλληλα τις βασικές προτάσεις του κόμματός της, που θα φέρουν περίπου 120.000 νέες και καλά πληρωμένες δουλειές το χρόνο. Στο πρόγραμμά της, η ΝΔ:
-Μειώνει το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20%, μέσα σε δύο χρόνια και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.
-Καθιερώνει κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων με διπλασιασμό του χρόνου συμψηφισμού ζημιών με κέρδη και υπεραποσβέσεις για νέες επενδύσεις σε ποσοστό 200%.
-Απλοποιεί τις αδειοδοτήσεις με ρητές προθεσμίες, καθιερώνοντας την ηλεκτρονική υπογραφή για πολίτες και επιχειρήσεις.
-Επισπεύδει την εκδίκαση των προσφυγών για επενδύσεις, σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.
Και συνέχισε: «Στη Βοιωτία έχουμε όλες τις δυνατότητες να αναπτυχθεί και πάλι αυτή η «βαριά βιομηχανία» κι` ευθύνη μας είναι να συνεχίσουμε τον προγραμματισμό που έχει ξεκινήσει και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση την περιβαλλοντική και χωροταξική αναβάθμιση της βιομηχανικής ζώνης των Οινοφύτων – Σχηματαρίου. Παράλληλα,  δεν ξεχνώ το κομμάτι των ΜμΕ. Πρόσφατα ξαναεπισκέφθηκα το Επιμελητήριο Βοιωτίας και μοιράστηκα με το ΔΣ τις αγωνίες τους, τους προβληματισμούς τους, τις προτάσεις τους προς εμάς, που με τη σειρά μας καλούμαστε να τις μετατρέψουμε σε ικανές πολιτικές θέσεις» ... συμπλήρωσε η κα Θεοδώρου.

Πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας  στη νέα διακυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να ενισχύσει και την αγροτική επιχειρηματικότητα, προσφέροντας τα κατάλληλα εφόδια στους παραγωγικούς φορείς και ανοίγοντας το δρόμο στον ιδιωτικό τομέα με στόχο την επίτευξη ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης. Η κα Θεοδώρου, συμπληρώνοντας, στάθηκε σε δύο από αυτά τα σημεία, με την εξής αναφορά της στο πρόγραμμα της ΝΔ:
● Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή όλων των φυσικών προσώπων από το 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων.
● Στο ίδιο πλαίσιο, μείωση της φορολογίας όλων των επιχειρήσεων (άρα και των αγροτικών) από το 29% στο 22%.
«Ζούμε σε μια περιοχή όπου το αγροτικό εισόδημα είναι πολύτιμο. Το ξέρουμε καλά γι` αυτό προσωπικά ελπίζω ότι με το πρόγραμμά μας θα καταφέρουμε να δώσουμε και στον αγρότη μια νέα ελπίδα. Το σχέδιο της ΝΔ οδηγεί τον πρωτογενή τομέα πέρα από την κουλτούρα επιδοτήσεων και υιοθετεί μία νέα οπτική που βασίζεται στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας. Το σκεπτικό μας δεν ξεκινά από το χωράφι, αλλά από το ράφι. Ακόμη, η  ενεργοποίηση των νέων αγροτών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός υγιούς και παραγωγικού πρωτογενόυς τομέα.
Στο πρόγραμμά μας και με στόχο την αναγέννηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας εισαγάγεται νέος νόμος για τους συνεταιρισμούς και μειώνεται η φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα. Με εντατικοποίηση των ελέγχων αντιμετωπίζονται οι παράλληλες ελληνοποιήσεις προϊόντων και δίνονται επιπλέον κίνητρα για τη σύσταση νέων συνεργατικών σχημάτων» ανέφερε η κα Θεοδώρου.
Και ποια είναι η άποψή σας για το θέμα της υγείας;
Η επόμενη ενότητα έχει να κάνει με την εκπαίδευση, θέμα που παραμένει πολύ ψηλά στην τοπική και περιφερειακή ατζέντα, με τον κ. Μπακογιάννη να δηλώνει στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου των περιφερειακών εκλογών ότι το «πρώτο πράγμα που θα ζητήσει από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό είναι η ίδρυση πανεπιστημίου στη Στερεά Ελλάδα».  Η κα Θεοδώρου, όχι απλά μας το θυμίζει, αλλά υπεραμύνεται της προτεραιότητας Μπακογιάννη και τονίζει: «Δεν μπορούσαμε να μιλάμε για ανάπτυξη εάν εξαιρούσαμε το θέμα του Πανεπιστημιακού ιδρύματος στη Στερεά Ελλάδα και στη Βοιωτία. Στόχος πρέπει αυτή φορά να είναι η διασύνδεση του επιστημονικού αντικειμένου με τις ανάγκες της αγοράς, όπως διάβασα στις προτάσεις της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, που δυστυχώς δεν προχώρησαν αλλά και σχετικές παρεμβάσεις που έγιναν από το Σ.Β.Σ.Ε. Το γεγονός ότι ήδη είμαστε μπροστά σ` ένα πολλά υποσχόμενο σχεδιασμό γύρω από την ανάπτυξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στην καρδιά του Νομού μας, μας κάνει να στεκόμαστε θετικά και να αναμένουμε την εξέλιξη αυτής της πρότασης, με ακόμη περισσότερες όμως προοπτικές γύρω από μια αυτόνομη πανεπιστημιακή δομή στην Περιφέρειά μας» θα μας πει η κα Θεοδώρου, καθώς αναφερόμαστε στην εκπαιδευτική διάσταση και του προγράμματος της ΝΔ. «Επ` ευκαιρία, θέλω να αναφερθώ, όμως, και σ` άλλες εκπαιδευτικές δομές, στη πολύ καλή δουλειά που γίνεται και στα ΙΕΚ Θήβας και Λιβαδειάς, με τις νέες τους ειδικότητες αλλά και στη Δια Βίου Μάθησης, με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό και τη Θήβα. Ήμουν, όπως, ξέρετε, στην αποφοίτηση και ξαναθυμήθηκα την έναρξη αυτής της δομής επί πρωθυπουργίας του κ. Κώστα Καραμανλή. Ο Δντης και οι εκπαιδευτικοί κάνουν εξαιρετική δουλειά, όπως το σύνολο των εκπαιδευτικών μας, καθώς έχω την ευκαιρία να μιλώ μαζί τους και κυρίως ως δικηγόρος να γνωρίζω και τις επιμέρους αγωνίες τους». Και συνέχισε:  «Θέλω να θυμίσω ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος μας πρότεινε μια επανάσταση, όπως είπε, για την παιδεία που θα βασίζεται σε τρεις κατευθύνσεις, την ελεύθερη πρόσβαση στη μόρφωση σε ακαδημαϊκά ελεύθερες μονάδες έτσι ώστε όλα τα ελληνόπουλα να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία, τη σύνδεση της εκπαίδευσης με το οικονομικό βηματισμό της χώρας, καθιστώντας εθνική προτεραιότητα την αναβάθμιση της επαγγελματικής κατάρτισης, και τέλος δεσμεύτηκε να υπάρξει αξιολόγηση παντού. Προσωπικά, θα κρατήσω τρείς ακόμη παραμέτρους του προγράμματος της ΝΔ για την Παιδεία, που έχουν ως εξής:
* Σε όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα προβλέπεται συγκεκριμένος αριθμός υποτροφιών, που θα χορηγούνται με βάση τις ακαδημαϊκές επιδόσεις και την οικονομική κατάσταση των φοιτητών.
* Ενισχύεται ο θεσμός της πρακτικής άσκησης στα Πανεπιστήμια, ώστε οι φοιτητές να αποκτούν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία και να ενισχύουν τις προοπτικές απασχόλησής τους στη συνέχεια.
* Καθιερώνεται εσωτερικό πρόγραμμα κινητικότητας για τους φοιτητές μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων, στα πρότυπα του Erasmus.
Δεν θέλω να κουράσω, το θέμα είναι πολύ μεγάλο, γι` αυτό θα κλείσω με την διαπίστωση ότι η «εκπαίδευση είναι η μεγαλύτερη επένδυση για το μέλλον της χώρας».

Για να φτάσουμε στον πυλώνα του Πολιτισμού. Τι πρεσβεύει η κα Θεοδώρου για την ανάδειξη της κληρονομιάς μας στη βοιωτική γη;      
Η κουβέντα μας δεν μπορούσε να μην φτάσει και στον μεγάλο προβληματισμό των κομματικών επιτελείων,  όσον αφορά την συμμετοχή των πολιτών στις εθνικές εκλογές, στην αποτροπή της αποχής, εν μέσω θέρους. Η κα Θεοδώρου, μας είπε την δική της άποψη…
Ολοκληρώνοντας, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που περιγράφεται με εύληπτο τρόπο σε ένα φυλλάδιο 20 σελίδων παρουσιάστηκε σε μια ανοικτή εκδήλωση από τον κ. Μητσοτάκη και έχει ως τίτλο,  το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα: «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε».

Οι  πολιτικές δεσμεύσεις της ΝΔ έχουν ειπωθεί αλλά  στην τελική ευθεία των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου, η κα Θεοδώρου απευθύνει το δικό της, προσωπικό, ανοικτό κάλεσμα, απόψε, λίγο μετά τις 9.00 στον πεζόδρομο της Επαμεινώνδα, όπου βρίσκεται το πολιτικό της γραφείο, στο κέντρο της Θήβας…



Δεν υπάρχουν σχόλια: