Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Τον «πλούτο των ντοπιολαλιών» της πατρίδας μας ξεδίπλωσε το φετινό Σεργιάνι του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Λιβαδειάς


Το ετήσιο «ραντεβού με την παράδοση» έδωσε και φέτος με το κοινό του,  ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Λιβαδειάς, παρουσιάζοντας το περασμένο Σαββατόβραδο στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας το 13ο Σεργιάνι του,  μια καλοδουλεμένη μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στις «ντοπιολαλιές». « Με άλλη φωνή , στα ίδια βήματα…», με τα ιδιαίτερα τοπικά ιδιώματα που χρησιμοποιούν διάφορες κοινότητες ή  ομάδες  για την καθημερινή τους επαφή και  επικοινωνία, να ντύνονται με ήχους και χορούς, μουσική και τραγούδι.  Μέρος του μεγάλου πλούτου αυτών των τραγουδιών και των χορών παρουσιάστηκαν στο φετινό Σεργιάνι, ξεκινώντας από τα Αρβανίτικα από τη Θράκη και τη Δυτική Αττική, τα Τσακώνικα, τα Καππαδοκικά, τα Ποντιακά, τα Μακεδονικά από την Πέλλα και την Ορεινή Σερρών.  Το φιλοξενούμενο χορευτικό φέτος ήρθε από τους Καλαρρύτες  στην κορυφή  των  Τζουμέρκων και παρουσίασε βλάχικούς χορούς και τραγούδια! 


Το ORCHOMENOS PRESS ήταν χορηγός επικοινωνίας και σας παρουσιάζει τα χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα της μουσικοχορευτικής παράστασης που σκηνοθέτησε η κα Αγγελική Κασόλα.



Το 13ο Σεργιάνι στην παράδοση πλαισίωσε ορχήστρα του κ. Ηλία Πλαστήρα και  η χορωδία του Χ.Λ.Ο.Λ. με δάσκαλο τον κ. Αντώνη Κεραμιδά, σε διδασκαλία των χορών από τους κκ. Γιώργο Φούντζουλα και Δημήτρη Ζυγογιάννη για τους ενήλικες και της κας Χρύσας Αποστολίδου για το παιδικό – εφηβικό τμήμα. Στην παράσταση χρησιμοποιήθηκαν ενδυμασίες από το βεστιάριο της κας Κατερίνας Βάλβη, το βεστιάριο της κας Βαρβάρας Γιώργα και του Χ.Λ.Ο.Λ.


Μακρά Γέφυρα Αρβανίτικα Θράκης




Τσακωνιά Παιδικό Τμήμα


Καππαδοκία Καραμανλήδικα






Πέλλα Εφηβικό Τμήμα






Ορεινή Σερρών






Πόντος






Φιλοξενούμενο Χορευτικό: Πατριωτικός 
Σύλλογος Καλλαρρυτινών «Η Πίνδος»- Βλάχικα






Αρβανίτικα Δυτικής Αττικής















Μια καταπληκτική παράσταση του Χ.Λ.Ο.Λιβαδειάς που απολαύσαμε 
όλοι όσοι αγαπούμε την παράδοση στο κατάμεστο Ανοικτό Θέατρο της Κρύας.

Απίθανα χρώματα και φωτισμοί, πολύχρωμες φορεσιές, όμορφα τραγούδια 
και χοροί, εξαιρετικοί μουσικοί και η χορωδία του Χ.Λ.Ο.Λ.

Πολλά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Ομίλου, στους δασκάλους
και σε όλα τα μέλη χορευτές του Χ.Λ.Ο.Λ. Και του χρόνου!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: