Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

O κ. Δημήτρης Κουτσούμπας στο 32ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων : Η τούρκικη προκλητικότητα δεν αντιμετωπίζεται με συμμετοχή στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπαςευρισκόμενος στη Δαύλεια, για το 32ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ, σχετικά με την τουρκική επιθετικότητα και τις εξελίξεις στην περιοχή:
«Η αντιμετώπιση της τούρκικης προκλητικότητας και επιθετικότητας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν γίνεται με συμμετοχή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων, στην ευρύτερη περιοχή, ούτε με τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας μέσα σ’ αυτούς τους οξυμένους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις μεγάλων ισχυρών καπιταλιστικών δυνάμεων, όπως είναι οι Αμερικάνοι, όπως είναι η ΕΕ, όπως είναι η Ρωσία και οι άλλες δυνάμεις που συγκρούονται σε αυτή την περιοχή.
Τελικά θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός και η νεολαία, απ’ αυτή την άποψη καλούμε τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε ετοιμότητα, να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός. Άλλο η ψυχραιμία, που είναι απαραίτητη κι άλλο ο εφησυχασμός, που είναι επικίνδυνος και είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.


Οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής είναι μπροστά μας, άρα και η πολιτική που πρέπει να αναπτυχθεί από δω και πέρα και οι θέσεις των κομμάτων, το κριτήριο ψήφου και για τις 7 Ιούλη, θα είναι και αυτό. Γι’ αυτό ο ελληνικός λαός πρέπει να ενισχύσει τη δύναμη εκείνη που μπορεί να τον κάνει τον ίδιο δυνατό, να κάνει δυνατή τη χώρα την επόμενη μέρα κι αυτό είναι το ΚΚΕ».
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας – ΔΔ Δαύλειας.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας (δείτε το βίντεο) αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν τα ανταμώματα και για την ψυχαγωγία και για την αναγκαία ανταλλαγή απόψεων σε μια δύσκολη εποχή που ο λαός πρέπει να είναι ενωμένος ενάντια σε όσους τον καταπιέζουν.
Όπως είπε, όλοι μαζί ενωμένοι να οργανώσουμε την αντεπίθεση γιατί πάντα πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία και δύναμη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σπύρος Κεραμυδάς πρόεδρος του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Βοιωτίας και οΠαναγιώτης Στουρνάρας πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δαύλειας.
Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας Κώστας Μπασδέκης, οι υποψήφιοι βουλευτές Βοιωτίας Πέτρος Αρκουμάνης και Νατάσα Τάτση, ο γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ Γιώργος Κοτρόγιαννος και δημοτικοί σύμβουλοι.
Στο αντάμωμα έγιναν αναπαραστάσεις σαρακατσάνικων εθίμων, ενώ χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς υπό τους ήχους του κλαρίνου μουσικών συγκροτημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: