Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Είδαμε πολλά τα τελευταία χρόνια

Του Ανδρέα Κουτσούμπα, 
υποψήφιου Βουλευτή ΝΔ Ν. Βοιωτίας

Πρωτοφανείς συμπεριφορές, ιδεολογικές εκπτώσεις, μια έντονη προσπάθεια να προκληθεί διχασμός στην ελληνική κοινωνία και σε ορισμένες περιπτώσεις μια ρητορική, στερούμενη επιχειρημάτων και περιεχομένου, που είχε ως στόχο μόνο να επιτεθεί, να στιγματίσει και να προκαλέσει κόντρα. 
Δεν έχει να κάνει με πολιτικά παιχνίδια ή πολιτικές πρακτικές που θα βρισκόντουσαν στη γκρίζα ζώνη της πολιτική αντιπαράθεσης, όπως θα μπορούσε να πει κανείς, αλλά με μια νοοτροπία που είχε ως στόχο την εξάρτηση(ανω τελεια) την εξάρτηση των πολιτών από ένα κράτος που αναπαρήγαγε αρνητικά της κοινωνίας στοιχεία.

Στη νοοτροπία αυτή υπάρχει μια απάντηση και δεν ήταν ποτέ η κατά μέτωπο επίθεση, η οφθαλμός αντί οφθαλμού τακτική με σκοπό την επιβολή. Αντίθετα, απάντηση πάντα είναι η ορθή παράθεση επιχειρημάτων, ο διάλογος, η προσπάθεια με λογισμό και όραμα να χαράξουμε την επόμενη ημέρα. Η Νέα Δημοκρατία έχει, για πρώτη ίσως φορά τα τελευταία χρόνια, τη δυνατότητα να αλλάξει, όχι μόνο το ‘παιχνίδι’, αλλά και τους ίδιους τους κανόνες του παιχνιδιού. Η αλλαγή βέβαια έρχεται πάντοτε από τα εσωτερικά, διότι όταν θέλεις να αλλάξεις τον κόσμο, αρχίζεις πάντοτε με τον εαυτό σου. Οι ρηξικέλευθες αλλαγές του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πάντρεμα εμπειρίας και φρεσκάδας, η πολιτική ανανέωση πάντα με πίστη σε βασικές αρχές και αντιλήψεις του κόμματος καθιστούν τη Νέα Δημοκρατία κάτι περισσότερο από μια ιστορική παράταξη. Την καθιστούν ένα ευρύτερο πολιτικό ρεύμα, στο οποίο έχουν θέση όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από παλαιότερες κομματικές επιλογές.

Η διαφορά είναι πλέον ορατή και δε μιλάμε για διαφορά σε μονάδες, αλλά σε νοοτροπία. Στοχεύουμε σε ένα κράτος αποτελεσματικό, άμεσο και κοντά στον πολίτη, στην παροχή κινήτρων στην ιδιωτική πρωτοβουλία για επενδύσεις με άμεσο αντίκτυπο περισσότερες και νέες θέσεις εργασίας. Μιλάμε για ένα κράτος ευκαιριών και όχι παροχών, ένα κράτος που επιτέλους δίνει την τύχη του πολίτη στα δικά του χέρια. Προαπαιτούμενο για ένα τέτοιο κράτος είναι η ασφάλεια. Διεκδικούμε το δικαίωμα μας στην ελεύθερη έκφραση των απόψεων μας, το δικαίωμα μας να κυκλοφορήσουμε σε οποιαδήποτε γειτονιά, οποιαδήποτε ώρα χωρίς φόβο για τη ζωή μας, στην προστασία της περιουσίας και της ιδιοκτησίας μας και , επιτέλους, σε ένα πανεπιστήμιο που η μόνη ελεύθερη διακίνηση είναι αυτή των ιδεών.

Τα ερωτήματα είναι πολλά, την απάντηση όμως θα τη δώσουμε εμείς οι ίδιοι στην καθημερινότητα μας, με τους αγώνες και τον κόπο μας, τη δουλειά μας και το πείσμα μας, την ευθύνη που έχουμε απέναντι σε αυτούς που έρχονται, απέναντι σε αυτούς που έφυγαν. Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη δέσμευση μας ως αυριανή κυβέρνηση είναι να δημιουργήσουμε εκείνο το πλαίσιο όπου όλα αυτά θα είναι εφικτά, εκείνο το πλαίσιο όπου θα επιτρέψει σε όλους μας να διεκδικήσουμε και πάλι κάτι καλύτερο. Ολοκληρώνω την παρέμβαση μου αυτή αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα και στέκομαι με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Έλληνες πολίτες, από τους οποίους ζητάμε την εμπιστοσύνη τους. Στέκομαι με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Βοιωτούς που για ακόμη μια φορά τίθεμαι στην κρίση τους. Πηγή https://www.protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: