Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Ευ. Μυτιληναίος: Μετά τις εκλογές ελπίζω η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα

Την ελπίδα του να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα «που τόσο μας έχει λείψει τα τελευταία χρόνια» μετά τις εκλογές, εξέφρασε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου. Ο ίδιος προχώρησε στην εκτίμηση ότι μέσα στο 2019 θα έρθουν και αναβαθμίσεις για την ελληνική οικονομία και επισήμανε ότι όσο θα επανέρχεται η κανονικότητα, τόσο θα απομακρύνεται το ενδεχόμενο μεταφοράς έδρας, «κίνηση που δεν έγινε σε πολύ πιο δύσκολες εποχές».

Ο πρόεδρος της Μυτιληναίος αναφέρθηκε στις εξαιρετικές αναπτυξιακές επιδόσεις που καταγράφει ο όμιλος το 2019 -όπου μόνο το πρώτο εξάμηνο ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ- και τόνισε ότι οι εκτιμήσεις που είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο στην Ένωση Θεσμικών αποδεικνύονται συγκρατημένες καθώς ο όμιλος πάει ακόμη καλύτερα.
Σημείωσε μάλιστα πως το δεύτερο εξάμηνο του 2019 θα είναι ακόμη καλύτερο από το πρώτο, οπότε ο κύκλος εργασιών στο σύνολο της χρήσης θα ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του ομίλου έκανε ιδιαίτερη μνεία στον εξαιρετικά σημαντικό όπως είπε τομέα της Εταιρικής Διακυβέρνησης, για τον οποίο όπως είπε απασχολεί πολύ τον ΣΕΒ.
Τόνισε ότι το πρώτο απ' όλα το οποίο ζητούν οι ξένοι θεσμικοί από τα στελέχη του ομίλου είναι «ποιες διαδικασίες τηρείτε στον τομέα Εταιρικής Διακυβέρνησης». Μόνο όταν ικανοποιηθούν από αυτή την απάντηση ξεκινούν συζητήσεις για να επενδύσουν στον όμιλο, σημείωσε ο κ. Μυτιληναίος. Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: