Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 9 μονάδων και αυτοδυναμία για τη Ν.Δ.

Προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές δίνει δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Βάσει της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 36% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 27%. Η διαφορά στη μέση τιμή είναι 9 ποσοστιαίες μονάδες. Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7% και έπονται το ΚΚΕ 5% και η Χρυσή Αυγή 4%.Μάχη εμφανίζεται, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, για το 6ο κόμμα που θα κερδίσει την είσοδο στη Βουλή. Η Ελληνική Λύση σύμφωνα με την εκτίμηση στην αναγωγή επί των εγκύρων εμφανίζεται στο 3,5%, ενώ το ίδιο ποσοστό φέρεται να λαμβάνει και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων δεν απάντησαν διαμορφώθηκε στο 7,5%.
Μεγάλη είναι η υπεροχή της Ν.Δ. στην παράσταση νίκης, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λαμβάνει 71% και το ποσοστό όσων «βλέπουν» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στο 17%. 
Στο ερώτημα «αν θα ήταν χρήσιμο να γίνει ντιμπέιτ» το 46% των ερωτηθέντων απαντά «σίγουρα ναι» και το 18% «μάλλον ναι». Το 13% των ερωτηθέντων απαντά «μάλλον όχι» και το «14% σίγουρα όχι».
Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37% (έναντι 37% την προηγούμενη δημοσκόπηση) και ο Αλέξης Τσίπρας 28% (έναντι 27% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ «κανένας» απάντησε το 30% των ερωτηθέντων.
Σύμφωνα με την έρευνα της Pulse η Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως εξασφαλίζει την αυτοδυναμία και στις περιπτώσεις (πεντακομματική, εξακομματική και επτακομματική βουλή) που εξέτασε η δημοσκόπηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: