Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Οι «Πρωταγωνιστές» του Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας των ΑΜΕΑ «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας επί σκηνής!



Με πλείστους συμβολισμούς αλλά πρωτίστως με την επιθυμία της κας Αλεξάνδρας Ζάνταλη, Διευθύντρια του Κέντρου Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας των ΑΜΕΑ «Ειδική Παιδεία» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας να κάνει τους μαθητές της  ξανά  «πρωταγωνιστές» -  με όλη την σημασία της λέξης – δόθηκε την περασμένη Τετάρτη μια παράσταση τόσο, μα τόσο ξεχωριστή στην έδρα τους, στο Πέρα Χωριό.
 Μια παράσταση σε δύο σκέλη, στην κατάμεστη αίθουσα των εκδηλώσεων, γεγονός που φανερώνει ότι σ` αυτό τον χώρο "κάτι καλό γίνεται"... 









Πρώτα παρουσιάστηκε το θεατρικό «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του Μαϊκλ Κένι σε μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου, με τη συμμετοχή των μαθητών της «Ειδικής Παιδείας» σε αφήγηση και μουσική του κ. Φρίξου Καλούδη. Στο τραγούδι ήταν η κα Lara Schweitzer και στο θέατρο σκιών ο κ. Γιάννης Βελαέτης.
Στο δεύτερο σκέλος, παρουσιάστηκε το δρώμενο «Ο κουτσοκοκοράκος» που παρουσίασαν οι εθελοντές από ξένες χώρες που φιλοξενούνται στην «Ειδική Παιδεία», ένα παραμύθι από την πλούσια λαϊκή παράδοση της Βοιωτίας που κατέγραψε η κα Γιάννα Βαρουξή – Μπαδύλα…  όπως μας είπε στις δηλώσεις της στο ORCHOMENOS PRESS η οικοδέσποινα…


Στην έναρξη της γιορτής του, που σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση ενός ακόμη εκπαιδευτικού κύκλου, χαιρετισμό απεύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος. Ο Βοιωτός ιεράρχης – όπως τόνισε και η κα Ζάνταλη στο δικό της χαιρετισμό μαζί με τις πολλές ευχαριστίες – είναι γεγονός ότι στηρίζει εμπράκτως αυτή την τόσο ξεχωριστή κοινωνική δομή της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας, μη παραλείποντας να βρίσκεται και προσωπικά κοντά τους, στηρίζοντας  τους μαθητές και τις οικογένειές τους.
Η κα Ζάνταλη δεν παρέλειψε, όμως, να ευχαριστήσει και όλους τους εθελοντές, ντόπιους αλλά και ξένες αντιπροσωπείες, που χρόνια τώρα ενισχύουν ποικιλοτρόπως την δομή, όπως επίσης και όλους τους υποστηρικτές τους… πλην του Δήμου ή άλλων φορέων. 
«Όλα τα λεφτά βγαίνουν από την εκκλησία και από τις τσέπες των γονιών» ανέφερε χαρακτηριστικά… Το σχόλιο αυτό της υπεύθυνης του Κέντρου είχε ιδιαίτερη σημασία εάν σκεφτεί κανείς ότι ανάμεσα στο ακροατήριο ήταν και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας και αντιπροσωπεία συμβούλων του. Παρόντες ήταν ακόμη, μεταξύ άλλων, ιερείς της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας, ο εκπρόσωπος του ΕΠΒ κ. Λουκάς Παπαχαραλάμπους, του ΔΣ του ΛτΕ Λιβαδειάς, κ.α.

Το ORCHOMENOS PRESS συγχαίρει την κα Ζάνταλη, τους εργαζόμενους, τους εθελοντές και τα μέλη της «Ειδικής Παιδείας» για την υπέροχη παράστασή τους!  Καλό καλοκαίρι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: