Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Τον θεμελιωτή της Δια Βίου Μάθησης στη Βοιωτία κ. Λουκά Υπερήφανο τίμησε το ΣΔΕ Ορχομενού – Τμήμα Θήβας


Στις «ιστορικές στιγμές» που έζησε ο Ορχομενός  στις 9 Ιουνίου 2007, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, Υπουργών της Κυβέρνησης, Βουλευτών, Γενικών Γραμματέων, Νομαρχών και Αντινομαρχών, Δημάρχων, Νομαρχιακών Δημοτικών Συμβούλων, Εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικών και, ασφαλώς, εκατοντάδων πολιτών του Καποδιστριακού – τότε - Δήμου Ορχομενού με αφορμή την τελετή των εγκαινίων των πέτρινων κτηρίων, μας γύρισε χθες κατά την τελετή της 15ης  αποφοίτησης που οργάνωσε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού – Τμήμα Θήβας. Η βράβευση του Δημάρχου Ορχομενού και Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανου - με απόφαση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του ΣΔΕ για την θεμελίωση της δομής της Δια Βίου Μάθησης στη Βοιωτία – αποτέλεσε αυτή την αφορμή, προσκαλώντας την συγκίνηση του ακροατηρίου αλλά πρωτίστως του ίδιου του τιμώμενου προσώπου, που ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τον κόσμο της τοπικής μας κοινωνίας «που τον αξίωσε να δουλέψει για τον Δήμο Ορχομενού» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Υπερήφανος.




Πρόκειται, πράγματι,  δώδεκα  χρόνια μετά τον εγκαινιασμό τους, για ένα πραγματικό στολίδι, που με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων παραχωρήθηκε στο Δήμο του Ορχομενού,  για να στεγάσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας του Νομού Βοιωτίας, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Νομού Βοιωτίας, τη Σχολή Γονέων, την τότε Νομαρχιακή Επιτροπής ΛαΪκής Επιμόρφωσης, τα Αυτόνομα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Νομού Βοιωτίας, το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ορχομενού, τη Φιλαρμονική του Δήμου ενώ παράλληλα αποτελεί ένα τόπο πρασίνου που ομορφαίνει και αναδεικνύει την δυτική πλευρά της πόλης μας. Θυμίζουμε πως στο συγκρότημα αυτό,  ένας ζωτικός και δημιουργικός χώρος για γενιές και γενιές Βοιωτών πλέον, έγινε και φέτος η τελετή λήξης του σχολικού έτους για το ΣΔΕ Ορχομενού – Τμήμα Θήβας, με οικοδεσπότη τον κ. Κώστα Σταρά, τον εκπαιδευτικό που η επιλογή του τότε Γεν. Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης κ. Κωνσταντίνου Τσαμαδιά – Επίτιμου Δημότη της πόλης μας  https://orchomenos-press.blogspot.com/2017/01/blog-post_359.html - ο οποίος με την προσωπική του σφραγίδα έδωσε στο κυβερνητικό πρόγραμμα αληθινή πνοή και έχει καταφέρει το Σχολείο της Βοιωτίας να έχει πετύχει τους υψηλότερους στόχους σε όλη τη χώρα!






























Την γιορτή και φέτος άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιος. Ο Βοιωτός ιεράρχης, όπως ανέφερε και στον χαιρετισμό του, στηρίζει με κάθε μέσω και προσωπική φροντίδα τις δομές σε Ορχομενό και Θήβα ενώ δεν παραλείπει – συχνά πυκνά – να έρχεται σε προσωπική επαφή με τους εκπαιδευόμενούς.

Χαιρετισμοί έγιναν ακόμη από τους παριστάμενος θεματικούς Αντιπεριφερεάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους κκ. Χάρη Σανιδά και Γιάννη Περγαντά, από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Λάμπρο Ρόδη, από τον Αντιδήμαρχο κ. Άγγελο Μαράντο… 





Το ευχαριστώ του Λουκά Υπερήφανου
Όπως και το 2007, έτσι και το 2019,  ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Λουκάς Υπερήφανος, στο χαιρετισμό του υπενθύμισε ότι  «οι πρωτοφανείς εκπαιδευτικές υποδομές που απέκτησε η πόλη μας οφείλονται στις γενναίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα στον αείμνηστο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Βοιωτίας Ευάγγελο  Μπασιάκο, τον τότε  Γεν. Γραμματέα Εκπαίδευσης Ενηλίκων κ. Τσαμαδιά, αλλά και με την προσωπική του συνεισφορά – θα προσθέσουμε εμείς – καθώς «έγραψε ιστορία στον Ορχομενό με αυτές του τις ενέργειες», τη προσωπική του αγωνία και συμβολή στις ολοκλήρωση του μεγαλόπνοου σχεδίου του για τον τρίτο μεγαλύτερο Δήμου του Νομού Βοιωτίας. Μάλιστα, τότε, ο χαρισματικός στην επικοινωνία Πρωθυπουργός της χώρας κ. Κώστας Καραμανλής, όταν ανέβηκε στο βήμα, εντυπωσιασμένος από το κτηριακό αυτό συγκρότημα, ενθουσιασμένος από τη ζεστή υποδοχή των κατοίκων, ικανοποιημένος από το παραγόμενο έργο των στελεχών του, τους μνημόνευσε και τους ευχαρίστησε όλους, κάνοντας όμως ξεχωριστή αναφορά στο πρόσωπο του Δημάρχου Ορχομενού κ. Λουκά Υπερήφανου.  «Είναι ξεχωριστή η χαρά μου που βρίσκομαι στον Ορχομενό, σ ένα χώρο όπου σήμερα στεγάζει τη Δια Βίου Εκπαίδευση», είχε πει ο Πρωθυπουργός ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζοντας την προσωπική σας συμβολή στο συγκεκριμένο έργο, την άποψη συνεργασία που είχαν οι φορείς με τις υπηρεσίες του Δήμου σας, που πρέπει να τονίσω πως δεν επιβάρυναν ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, οφείλω να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω», τόνισε ο κ. Καραμανλής προσωπικά για τον Λουκά Υπερήφανο, χαρίζοντάς του ουσιαστικά ένα παράσημο προσφοράς και αναγνώρισης στο έργο που κάνει στο Δήμο Ορχομενού.
Μέσα σ` αυτό το φορτισμένο κλίμα, ο κ. Υπερήφανος ανέφερε…

  

Ακολούθως, ο Δντής του Σχολείου κ. Κώστας Σταράς - μετά την ανάγνωση της απόφασης του Συμβουλίου των καθηγητών από την κα Παππά - τίμησε τον κ. Υπερήφανο με την εικόνα της Αγίας Οικογένειας. 



Στο σημαντικό έργο που έχει πλέον καταγράψει η Δια Βίου Μάθηση στον τόπο μας καθώς και στην παρακαταθήκη του κ. Λουκά Υπερήφανου αναφέρθηκε στο χαιρετισμό της η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Ορχομενού κα Βούλα Καράλη... 

Γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στον κ. Υπερήφανο να ανέβει και πάλι στο βήμα, για να της ευχηθεί «καλό έργο» και «καλή επιτυχία» στη συνέχεια του Δήμου Ορχομενού…


Την τελετή αποφοίτησης 2019  του ΣΔΕ Ορχομενού – Τμήμα Θήβας – που συντόνισε υποδειγματικά η κα Μαίρη Παππά – τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους ο Δημοτικός Σύμβουλος και τ. Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Γαλάνης, η Δημοτική Σύμβουλος και τ. Αντιδήμαρχος κα Ελενα Γεωργίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θανάσης Ρουμελιώτης, οι υποψήφιοι Βουλευτές κκ. Λουκία Θεοδώρου – Μαγουλά και Λευτέρης Κτιστάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παύλου κ. Ηρακλής Ντουφεξής, ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Χριστακάκτης, όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, κ.α.
Στον χαιρετισμό της, η υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας κα Λουκία Θεοδώρου, ανέτρεξε κι` εκείνη στο 2007, όπου ήταν παρούσα κατά τον εγκαινιασμό του συγκροτήματος, αναφέροντας τα εξής…

Η όμορφη αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις απονομές των τίτλων σπουδών στους αποφοιτήσαντες και στους συμμετέχοντες στον α` κύκλο καθώς και με τις αναμνηστικές φωτογραφίες.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς 
και στη Δνση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού – Τμήμα Θήβας.

Μπράβο σ` όλους όσους πέρασαν την πόρτα αυτού
 του Σχολείου και ξανακάθισαν στα μαθητικά θρανία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: