Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς» διοργανώνει εκδρομή στους Δελφούς, για την Θέαση της Θεατρικής Παράστασης «Οιδίπους τύραννος»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σύλλογος «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς», με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας, διοργανώνει εκδρομή στους Δελφούς, για την Θέαση της Θεατρικής Παράστασης «Οιδίπους τύραννος» της σημαντικότερης τραγωδίας του Σοφοκλή στο Θέατρο ΦΡΥΝΙΧΟΣ Δελφών, με τον Δημήτρη Λιγνάδη (Οιδίποδας) και την Αμαλία Μουτούση (Ιοκάστη).
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Πρόγραμμα εκδρομής
Ημερομηνία: 19 Ιουλίου 2019
Ώρα αναχώρησης από Λιβαδειά: 7:30 μ.μ.
Ώρα άφιξηςστους Δελφούς: 8:30 μ.μ. (περίπου)
Θεατρική παράσταση: 9:30 μ.μ.
Επιστροφή στη Λιβαδειά: κατ’ εκτίμηση 12 μ.μ. (περίπου)
Καταβολή κόστους: Μέχρι και την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019
Δήλωση συμμετοχής:Online στο site της Βιβλιοθήκης http://www.liblivadia.grή διά ζώσης στη Βιβλιοθήκη (Κάδμου 7 – ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκς)
Πληροφορίες: στα τηλ. 22610.89970, 22610.89979 & 22610.29216


Λίγα λόγια για την παράσταση «Οιδίπους τύραννος» του Σοφοκλή

Το τελειότερο έργο του Σοφοκλή και κατά γενική ομολογία η πλέον υποδειγματική αρχαία τραγωδία ξεκινά με ένα μυστήριο. Η πόλη της Θήβας πλήττεται από λοιμό και ο βασιλιάς Οιδίποδας ζητά να εξακριβώσει τον λόγο. Ο χρησμός του Απόλλωνα παραγγέλνει ότι για να καθαρίσει η πόλη πρέπει πρώτα να τιμωρηθεί ο φόνος του Λάιου. Ο βασιλιάς αποφασίζει να εξιχνιάσει το αίνιγμα και ξετυλίγει ένα κουβάρι φρικτών αποκαλύψεων.
Μετάφραση Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Σκηνικά-Κοστούμια Πάρις Μέξης - Μουσική Μίνως Μάτσας
Κίνηση Κική Μπάκα - Φωτισμοί Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθοί σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά, Δήμητρα Δερμιτζάκη
Βοηθός σκηνογράφου - ενδυματολόγου Δέσποινα Φαρίδου
Παίζουν Δημήτρης Λιγνάδης (Οιδίποδας), Αμαλία Μουτούση (Ιοκάστη), Νίκος Χατζόπουλος (Κρέων), Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης (Τειρεσίας), Γιώργος Ζιόβας (Άγγελος), Γιώργος Ψυχογιός (Θεράπων), Νικόλας Χανακούλας (Εξάγγελος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: