Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Την Τρίτη συνεδριάζει το νέο Ευρωκοινοβούλιο - Πότε εκλέγεται ο νέος πρόεδρος

Νέο πρόεδρο, αντιπροέδρους και επιτροπές ψηφίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, κατά την οποία θα εξετάσει ακόμη τις αποφάσεις του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρουσία των Ντόναλντ Τουσκ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Το πρωί της 3ης Ιουλίου (μία μέρα μετά τη συγκρότηση σε σώμα του νέου ΕΚ στις 2 Ιουλίου, 10.00 τοπική ώρα) οι ευρωβουλευτές θα εκλέξουν τον πρόεδρό τους για τα επόμενα δυόμισι χρόνια.
Εκλογή προέδρου
Στη συνεδρίαση για την εκλογή προέδρου θα προεδρεύσει ο απερχόμενος πρόεδρος ή αν αυτό δεν είναι εφικτό, ένας από τους απερχόμενους αντιπροέδρους (κατά την τάξη της εκλογής τους) ή απουσία αυτών, ο βουλευτής με την πιο μακρά θητεία. Η εφορευτική επιτροπή που θα έχει την επίβλεψη της διαδικασίας θα αποτελείται από οκτώ εφόρους που θα κληρωθούν μεταξύ των μελών του ΕΚ.
Υποψηφιότητες για την προεδρία του Κοινοβουλίου μπορούν να υποβληθούν είτε από τις πολιτικές ομάδες είτε από το 1/20 των μελών του. Διαβάστε αναλυτικά https://www.naftemporiki.gr/story/1492487/tin-triti-sunedriazei-to-neo-eurokoinoboulio-pote-eklegetai-o-neos-proedros

Δεν υπάρχουν σχόλια: