Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Ανδρέας Κουτσούμπας, Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας: «Η λύση εμπιστοσύνης είναι η Νέα Δημοκρατία»


Λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για το Νομό Βοιωτίας εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, ο Βουλευτής κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ως επίσημος εκφραστής των θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλά στο ORCHOMENOS PRESS και αποτυπώνει το προεκλογικό κλίμα. Παράλληλα, ξετυλίγει το προσωπικό του όραμα για τη Βοιωτία και τονίζει ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο στη Βοιωτία και τη Στερεά Ελλάδα όσο και στη χώρα δείχνει πως ο ελληνικός λαός σύσσωμος δίνει στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης»!


Σε λιγότερο από ένα μήνα, η χώρα μας θα έχει αποκτήσει νέο κοινοβούλιο και νέα κυβέρνηση. Μιλήστε μας για εσάς και την πορεία σας…  

Αρχικά στα πανεπιστημιακά μου χρόνια διετέλεσα υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ νομικής Αθηνών και με την επιστροφή μου στη Βοιωτία πρώτα με την οργάνωση της  νεολαίας της ΟΝΝΕΔ και έπειτα σε επίπεδο αυτοδιοίκησης αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των πολιτών. Έκανα αυτές τις επιλογές διότι θεωρώ πως οφείλουμε, εάν θέλουμε να αλλάξουμε την τύχη μας, την τύχη του τόπου μας, να την πάρουμε στα χέρια μας.


Αυτή τη φορά οι εκλογές, ποια νέα πρόσκληση έχουν για εσάς;

Θεωρώ πως αυτές οι εκλογές έχουν την ίδια πρόκληση για όλους μας. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σημαντική επιλογή, η οποία θα καθορίσει την πορεία της χώρας στην επόμενη δεκαετία. Η λύση εμπιστοσύνης, που με σύνεση και συνέπεια μπορεί να μας οδηγήσει με ασφάλεια στην επόμενη ημέρα είναι η Νέα Δημοκρατία. Αυτά τα ιδανικά προσπάθησα να υπηρετήσω και υπηρετώ στην καθημερινότητα μου ως εκπρόσωπος του λαού της Βοιωτίας.




Έχετε πλέον διαδρομή πλούσια σε όλα της. Σκεφτήκατε ποτέ ως επαγγελματίας και πολιτικός να είστε για την εξέλιξή σας  περισσότερο στην Αθήνα και λιγότερο στη Βοιωτία, εν προκειμένου στη Λιβαδειά όπου ζείτε μόνιμα;
Οι δεσμοί μου με τον τόπο μου, με τους ανθρώπους εδώ είναι πολύ στενοί. Μεγάλωσα στη Βοιωτία, έζησα εδώ, έκανα φιλίες και γνωριμίες, έκανα οικογένεια, τα παιδιά μου πήγαν σχολείο εδώ, μπόρεσα να καταξιωθώ επαγγελματικά και ο κόσμος της με τίμησε με την εκπροσώπησή του στο κοινοβούλιο. Ο τόπος αυτός μου έχει προσφέρει τόσο πολλά και νιώθω την ανάγκη να το ανταποδίδω. Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα παρών.

Στις Περιφερειακές Εκλογές η ΝΔ κατέκτησε τις 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και ο κ. Μητσοτάκης ήδη ανακοίνωσε μια στενή συνεργασία μαζί του στη διακυβέρνησή του. Η δική σας εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα σε επίπεδο Νομού, Περιφέρειας αλλά και χώρας ποιο είναι;

Το εκλογικό αποτέλεσμα τόσο στη Βοιωτία και τη Στερεά Ελλάδα όσο και στη χώρα δείχνει πως ο ελληνικός λαός σύσσωμος δίνει στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης, την οποία πρέπει και να επιβεβαιώσουμε στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Η στενή συνεργασία της περιφέρειας με την κεντρική πολιτική σκηνή όπως ανακοινώθηκε από τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας στέλνει και ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας, το οποίο επιδιώκουμε για την επόμενη μέρα.



Ως Βουλευτής Βοιωτίας και εκ νέου υποψήφιος, υπάρχουν ένα, δύο, τρία θέματα που οπωσδήποτε θα πρέπει να έχουν άμεση ιεράρχηση σε μια νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

Είναι αναγκαίο, πιστεύω, να υπάρξουν επενδυτικά κίνητρα με στόχο την ανάπτυξη και τη βελτίωση της οικονομίας μέσω της μείωσης φόρων. Πρέπει επιπλέον να επικεντρωθούμε σε ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, για τη Βοιωτία θα μείνω πιστός στο όραμά μου για μεταφορά του γεωπονικού πανεπιστημίου στο νομό μας ενώ σε συνεργασία με την περιφέρεια θα προωθήσουμε έργα υποδομών για το Κωπαϊδικό πεδίο. 

Ποιο θα λέγατε ότι σας έχει «θυμώσει» περισσότερο στην κυβέρνηση Τσίπρα;

Κοιτάξτε να δείτε κύριε Ρόδη, θα έλεγα πως είμαι περισσότερο απογοητευμένος παρά θυμωμένος από τη διαχείριση συγκεκριμένων ζητημάτων. Η κυβέρνηση με τις πράξεις της τα τελευταία χρόνια απαξίωσε ακόμη περισσότερο ένα ασταθές πολιτικό σκηνικό και προκάλεσε μια έντονη κρίση εμπιστοσύνης προς την πολιτική, διχάζοντας τον ελληνικό λαό με τη ρητορική του ‘εμείς’ και ‘αυτοί’. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε την πολύ κακή διαχείριση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.



Προσωπικά τι θα θέλατε να συμβεί  σε μια νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη, τι θα θέλατε οπωσδήποτε να κάνει ως Πρωθυπουργός;

Οφείλουμε ως Νέα Δημοκρατία να μείνουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας για μια χώρα ανοιχτή σε επενδύσεις, η οποία είναι ικανή να παρέχει κίνητρα σε επιχειρηματίες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Πέρα από αυτό, είναι πάρα πολύ σημαντική η αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα και η δημιουργία ενός κράτους αποτελεσματικού, φιλικό προς τον πολίτη. Όλα αυτά υπό το πρίσμα μιας κοινωνίας στην οποία επικρατεί η ασφάλεια και η τάξη.


Εν τέλει, το διακύβευμα αυτών των εκλογών ποιο είναι για εσάς;  Τι θα πρέπει να μην ξανακάνουν οι ψηφοφόροι;

Αυτές οι εκλογές πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής αλλαγής στη χώρα μας. Έχουμε μια πολύ σημαντική ευκαιρία να αλλάξουμε σελίδα, να προχωρήσουμε με τόλμη στην επόμενη δεκαετία και να κλείσουμε αυτήν την παρένθεση που έχει κάνει τόσο κακό στη χώρα. Παροτρύνω όλους τους πολίτες να κάνουν μια αξιόπιστη και σοβαρή επιλογή, ικανή και έμπειρη να μας οδηγήσει με ασφάλεια σε μια καλύτερη Ελλάδα και θέτω για ακόμη μια φορά τον εαυτό μου στην κρίση τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: