Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018

Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης στους Δήμους Λεβαδέων και Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης και της εξέτασης των ενστάσεων για την δράση  «Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών». Επιλέχθηκαν οι 71 προτάσεις με την υψηλότερη βαθμολογία και συνολικό προϋπολογισμό 88.6 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα, ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενέκρινε την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος κατά 58 εκατ. Ευρώ.

Η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος ικανοποιεί το σύνολο των ώριμων προτάσεων οι οποίες κατατέθηκαν από Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης και  ΟΤΑ Α΄ βαθμού.

Στρατηγικός στόχος του προγράμματος του ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) του ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η διασφάλιση της ορθολογικής διαχείρισης των υδατικών πόρων της χώρας καθώς και η βελτίωση της ποιότητας και της επάρκειας των αποθεμάτων με ταυτόχρονη μείωση των διαρροών.

Συγκεκριμένα για το νομό Βοιωτίας τα δύο νέα έργα είναι:

Τ Ι Τ Λ Ο Σ  Π Ρ Α Ξ Η ΣΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗΕΠΙΛΕΞΙΜΗ ΔΔ / ΜΕΙΩΣΗ Π/Υ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΡΡΟΩΝ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΟΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ1.492.718,201.203.805,00
Σύστημα Τηλεμετρίας και Ελέγχου Διαρροών στο Δίκτυο Ύδρευσης Δήμου ΛεβαδέωνΔΕΥΑ  ΛΕΒΑΔΕΩΝ720.069,98580.701,60

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr