Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Συζήτηση για την Ενεργό Συμμετοχή και την Κοινωνική Αλληλεγγύη στο Δήμο Λεβαδεών


Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Βοιωτίας εκδήλωση – συζήτηση για την Ενεργό Συμμετοχή και την Κοινωνική Αλληλεγγύη, η οποία διοργανώθηκε από το Δήμο Λεβαδέων σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και εθελοντές της πόλης μας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιάννης Περγαντάς, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κατερίνα Κοσκοβόλη, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεβαδέων κ. Σωτήρης Καρβούνης, η Πρόεδρος της Δ.Κ. Λιβαδειάς κ. Νίκη Δήμου, δημοτικοί σύμβουλοι και πολίτες – εθελοντές.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στα οφέλη που απορρέουν από τον εθελοντισμό τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, καθώς και στις σύγχρονες μορφές εθελοντισμού που αγκαλιάζουν το σύνολο των κοινωνικών, περιβαλλοντικών και οικονομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κοινωνίες και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή.
Η Δήμαρχος στάθηκε στις κοινωνικές δομές (κοινωνικό παντοπωλείο, συσσίτιο, κοινωνικό φαρμακείο, κέντρο κοινότητας) που έχουν αναπτυχθεί από το Δήμο Λεβαδέων και έχουν στο επίκεντρο τους τον άνθρωπο για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας καλύπτοντας βασικές ανάγκες επιβίωσης των ευάλωτων συμπολιτών μας.
Υπογράμμισε την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες για την ανάπτυξη της έννοιας του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης και εξήρε την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους δημότες και τις εθελοντικές ομάδες για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών των συμπολιτών μας.  Τόνισε ότι ο Δήμος στέκεται αρωγός σε όλες αυτές τις προσπάθειες των εθελοντικών ομάδων και φορέων, συντονίζοντας τις δράσεις τους όταν χρειαστεί,  χωρίς ωστόσο να τους υποκαθιστά.  Στο σημείο αυτό  απεύθυνε κάλεσμα στους δημότες να εγγραφούν στο μητρώο εθελοντών του Δήμου “Λεβαδρώ” για να ενισχυθεί το εθελοντικό κίνημα στην πόλη μας.  Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να απευθύνονται στο Γραφείο Εθελοντών του Δήμου Λεβαδέων στο Παλιό Δημαρχείο, Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή και ώρες 11:00 – 13:00, email levadro@livadia.gr    
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ηλίας Τσολακίδης ιδρυτικό μέλος της εθελοντικής δράσης του Νομού Πιερίας, ο οποίος παρουσίασε το έργο  και τις δράσεις της εθελοντικής ομάδας για ενίσχυση της ιδέας της προσφοράς και της αλληλεγγύης, ως καλές πρακτικές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: