Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Αλλάζουν όλα στον λιμένα της Γλύφας


Ένα σημαντικό έργο για την επέκταση, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του λιμένα της Γλύφας στην Φθιώτιδα χρηματοδοτεί και υλοποιεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 2 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία δέσμη παρεμβάσεων που αλλάζουν την εικόνα του λιμένα και τον καθιστούν λειτουργικό, ασφαλή και σύγχρονο.

Οι αναγκαίες παρεμβάσεις που προέκυψαν μετά τις μελέτες και τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την εξυπηρέτηση της συγκοινωνιακής δραστηριότητας του λιμένα, περιλαμβάνουν:

·Δημιουργία ενιαίου μετώπου για την προσαιγιάλωση των πορθμείων σε μήκος επαρκές για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση ικανού αριθμού σκαφών.

·Δημιουργία επαρκούς χερσαίου χώρου, ο οποίος να μπορεί να απορροφήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο και τους ελιγμούς των οχημάτων κατά την αποβίβαση και επιβίβαση τους στα οχηματαγωγά.

·Δημιουργία θέσεων στάθμευσης και θέσεων αναμονής των οχημάτων.

·Εξοπλισμός του λιμένα με την απαιτούμενη υποδομή, δηλαδή δέστρες σκαφών, δίκτυο ύδρευσης, φωτισμός κλπ.

·Πρόβλεψη χώρου για την μελλοντική κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του λιμένα (εκδοτήρια εισιτηρίων, λιμενική αρχή, υπηρεσίες φύλαξης κλπ.) καθώς και χώρους εξυπηρέτησης επιβατών (αναψυκτήριο, τουαλέτες κλπ.)

Το έργο αυτό για το οποίο υπεγράφη ήδη η σύμβαση και ξεκινά άμεσα, αποτελεί μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της περιοχής. Συνδυαστικά με την ολοκλήρωση του εν εξελίξει έργου που συνδέει το πορθμείο Γλύφας με την ΠΑΘΕ, εξασφαλίζεται η άμεση και απρόσκοπτη σύνδεση της Β. Εύβοιας με την Ανατολική Φθιώτιδα και κατ’ επέκταση με την Ηπειρωτική Ελλάδα.    

Για ακόμη ένα έργο πνοής έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, αναφερόμενος στις προγραμματιζόμενες παρεμβάσεις και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Το μεγάλο έργο στο λιμάνι της Γλύφας έρχεται σε συνέχεια ενός εξίσου μεγάλου έργου που υλοποιούμε αυτή τη στιγμή για τη σύνδεση του Πορθμείου με την ΠΑΘΕ. Με απλά λόγια η πρόσβαση από τη Β. Εύβοια στην ηπειρωτική Ελλάδα γίνεται ευκολότερη. Διευκολύνουμε τις μεταφορές αλλά και τη μετακίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Στερεάς Ελλάδας. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο και κάνουμε απολύτως στοχευμένες κινήσεις, έχοντας δύο βασικούς στόχους: Ο πρώτος έχει να κάνει με τη βελτίωση της καθημερινότητας και ο δεύτερος αφορά στην αναβάθμιση των υποδομών μας για να παρέχουμε πιο ποιοτικό τουριστικό προϊόν και να ωφελείται και η τοπική οικονομία. Με αυτές τις παρεμβάσεις πετυχαίνουμε και τους δύο στόχους και κάνουμε τις μετακινήσεις ακόμη πιο ασφαλείς, εξυπηρετώντας τις ανάγκες ενός κομβικού λιμένα. Μελετήσαμε και σχεδιάσαμε πολύ προσεκτικά όλες τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνουμε στη Γλύφα. Με τις ίδιες προσεκτικές και σταθερές κινήσεις συμπληρώνουμε το δίκτυο των υποδομών που έχει ανάγκη και δικαιούται η Στερεά Ελλάδα και μπορώ να πω ότι, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών, προχωρούμε με ικανοποιητικούς ρυθμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: