Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Από 1 έως 4 Μαρτίου 2018 το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών υποδέχεται για τρίτη κατά σειρά χρονιά το Delphi Economic Forum III.


Με την συμμετοχή 250 σημαντικών προσωπικοτήτων από 18 και πλέον χώρες θα πραγματοποιηθεί από τις 1 έως τις 4 Μαρτίου στους Δελφούς το τρίτο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Την έναρξη του Φόρουμ θα κηρύξει η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος. Από τις συμμετοχές που ανακοινώθηκαν σήμερα, επιβεβαιώνεται ο διεθνής χαρακτήρας και η σημασία που έχει αποκτήσει το Φόρουμ εντός και εκτός συνόρων. Οι προσωπικότητες που συμμετέχουν από κάθε κλάδο της οικονομίας, της πολιτικής και του ακαδημαϊκού χώρου είναι πραγματικά εντυπωσιακές και υπόσχονται ένα τετραήμερο ουσιαστικών, υψηλού επιπέδου ζυμώσεων με παράλληλες συνεδρίες σε 4 χώρους και 7 αίθουσες.

Από τους 250 και πλέον ομιλητές ξεχωρίζουν τα ονόματα της Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής ΤράπεζαςDaniele Nouy, της Αναπληρωτή Γενικής Γραμματέως του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller, του επικεφαλή του  Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Klaus Regling  και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ΕπενδύσεωνWerner Hoyer. Αναμένεται οριστική επιβεβαίωση για την συμμετοχή του  Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα, ενώ έχουν επιβεβαιώσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κ. Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Γ. Δραγασάκης, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ι. Στουρνάρας και πλήθος Υπουργών. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης και οι τοποθετήσεις των κυριών Α. Σαμαρά, Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου. Ουσιαστική θα είναι και η συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου αφού έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους οι επικεφαλής των σημαντικότερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας και των περισσοτέρων συστημικών Τραπεζών. Είναι η πρώτη φορά που στην Ελλάδα θα βρεθούν μαζί τόσες πολλές διεθνείς προσωπικότητες κύρους και επιρροής με στόχο την ανάλυση των διεθνών τάσεων στην πολιτική, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, την αξιολόγηση των επιπτώσεων τους και την σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων για την Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
Η ετήσια συνδιάσκεψη διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών». To Φόρουμ διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: