Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς : Κάλεσμα σε διάλεξη του Μάνου Δανέζη


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει διάλεξη με τίτλο  
Οι αναγκαίες προϋποθέσεις γέννησης ενός Νέου
Πολιτισμικού Ρεύματος

Ομιλητής ο κ. Μάνος Δανέζης, Αστροφυσικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018  στις 7 μμ.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εστίας Μητέρας Λιβαδειάς
(Ιερολοχιτών και Κορύνης)

Με την υποστήριξη του Συλλόγου ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΔΑΝΕΖΗ
Ο κ. Μάνος Δανέζης  γεννήθηκε στον Πειραιά.
Πήρε πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Δίπλωμα Προγραμματιστή Η/Υ. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην Αστροφυσική στο Παρίσι και την παρουσίασε στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Θέμα της διατριβής: “Συμβολή στη Μελέτη των Βe Αστέρων. Το διπλό σύστημα AX Mon”.
Το 1988 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Το 2016 αφυπηρέτησε.
Δημοσιεύσεις – Συγγραφικό έργο

Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 190 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές και πρακτικά διεθνών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει εκπονήσει ένα πλούσιο συγγραφικό έργο 24 βιβλίων Φυσικής – Αστροφυσικής Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Θετικών Επιστημών και κοινωνικού ενδιαφέροντος (1.«Στοιχεία αστρονομίας- Διαστημική» 2. «Παιδεία Ώρα Μηδέν» 3. «Τα Άστρα και οι Μύθοι τους – Εισαγωγή στην Ουρανογραφία» 4.«Μετρώντας τον Άχρονο Χρόνο – Ο Χρόνος στην Αστρονομία» 5. «Αστρολογία – Επιστήμη ή Θρησκεία» 6. «Η Οδύσσεια των Ημερολογίων» 7. «Στράμαν – Το Παραμύθι του Ουρανού» 8. «Το Σύμπαν που Αγάπησα – Εισαγωγή στην Αστροφυσική» 9. «Στα Ίχνη του Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. – Αστρονομία, Ιστορία, Φιλοσοφία» 10. «Δημιουργώντας το Αύριο – Ακούγοντας την Καρδιά του Σύμπαντος», συλλογικό έργο 11. «Portraits and View son Europe» ed Euronem συλλογικό έργο 12. “Η Κοσμολογία της Νόησης – Εισαγωγή στην Κοσμολογία” 13. «Εφτά σταγόνες στον ωκεανό της γνώσης» συλλογικό έργο 14. «Ο Κύκλος του Χρόνου – Αστρονομία και Μυστηριακές Λατρείες» 15. «Το Μέλλον του Παρελθόντος μας – Επιστήμη και Νέος Πολιτισμός» 16. «Στα μονοπάτια του Ήλιου-Εισαγωγή στην Ηλιακή Φυσική» 17. «Straman – A tale of the sky» 18. «Στα χρόνια του Βυζαντίου» 19. «Θεός και άνθρωπος» φιλοσοφικές θέσεις, συλλογικό έργο 20. «Το Σύμπαν που αγάπησα – Πανεπιστημιακή έκδοση» 21. «Από την εκπαίδευση του οφέλους στην παιδεία του βάθους» (συλλογικό έργο) 22. «Έτσι βλέπω τον Κόσμο – Η επιστήμη του Homo Universalis» 23. “ΘΑΛΗΣ THALES “, Συλλογικό έργο 24. “The Future of our Past” Science & New Civilization Authored by Dr. Manos Danezis with Dr. Stratos Theodosiou)
Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή 7 Διδακτικών Πανεπιστημιακών Συγγραμμάτων, έχει κάνει την επιστημονική επιμέλεια ή προλόγιση 6 βιβλίων και 12 Στατιστικών μελετών. Επίσης  είναι Συγγραφέας περισσοτέρων από  193 επιστημονικών άρθρων και περισσότερων από 170 άρθρων κοινωνικού ενδιαφέροντος στον Ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά προγράμματα, επιστημονικά συμπόσια και συνέδρια και είναι μέλος σε αρκετές επιστημονικές ενώσεις ενώ πραγματοποιεί  διαλέξεις αστροφυσικού και πολιτιστικού περιεχομένου σε όλη την Ελλάδα.
Σεναριογράφος, παρουσιαστής και επιστημονικός επιμελητής 151 επιστημονικών ντοκυμαντέρ κατανεμημένων σε 7 τηλεοπτικές σειρές. Μεταξύ αυτών, η σειρά «Το Σύμπαν που Αγάπησα» στην ΕΤ3, η οποία ολοκλήρωσε 110 ημίωρα επεισόδια στην οποία -μαζί με τον Δρ Ε. Θεοδοσίου- υπήρξε συγγραφέας παρουσιαστής και επιστημονικός υπεύθυνος. Οι τηλεοπτικές αυτές εκπομπές αποτελούν το εκπαιδευτικό υλικό των Πανεπιστημιακών Μαθημάτων «Εισαγωγή στην Aστροφυσική» και «Ιστορία και Φιλοσοφία των Φυσικών Επιστημών (ΙΦΦΕ Ι και ΙΦΦΕ ΙΙ) και η σειρά «Έτσι βλέπω τον κόσμο»  η οποία ολοκλήρωσε 16 ημίωρα επεισόδια » στην ΕΤ3 το 2012.


Δεν υπάρχουν σχόλια: