Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Για τη διοργάνωση στο Μαρτυρικό Δίστομο του «Δρόμου Θυσίας 2017″ τιμήθηκε ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας από το Υπουργείο Άμυνας



Για τη διοργάνωση στο Μαρτυρικό Δίστομο του «Δρόμου Θυσίας 2017″ κατά την επέτειο της Σφαγής των 228 Διστομιτών από τους Γερμανούς Ναζί, τιμήθηκε χθες ο Δήμος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας από το Υπουργείο Άμυνας.Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργακός.

Η εκδήλωση έγινε στο Πολεμικό Μουσείο στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 χρόνων του Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) που περιελάμβανε την βράβευση αφενός και άλλων Μαρτυρικών πόλεων για τους Δρόμους Θυσίας και Τιμής που διοργάνωσαν με σκοπό τη διατήρηση μνήμης σημαντικών γεγονότων της ιστορίας της χώρας μας, και αφετέρου των αθλητών, αθλητριών και ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που διακρίθηκαν την χρονιά που πέρασε.
Καλύτερη ομάδα των ΕΔ και των ΣΑ αναδείχτηκε:

Ο Αν. Υπουργός Αμυνας Δημ. Βίτσας στο χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι τους Δρόμους Θυσίας και Τιμής τους αυξήσαμε και θα τους αυξήσουμε κι άλλο. »Αυτό δείχνει, πρόσθεσε, πως ξέρουν οι Ένοπλες δυνάμεις, έργω και όχι λόγω, να τιμούν και την ιστορία του ελληνικού έθνους και την παλλικαριά του». Ακόμα απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση προς τους διευθυντές όλων των σχολείων της χώρας, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, καθώς και στις διοικήσεις των ΑΕΙ/ΤΕΙ, για μια ακόμα πιο έντονη συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), ώστε «το αθλητικό ιδεώδες, η αθλητική ιδέα  να περάσει στα νέα παιδιά».
Η αφίσα ''στήθηκε'' - αφιλοκερδώς-
από τον γνωστό γραφίστα Κώστας Ψώνης
πάνω σε μια ιδέα του Λουκά Δημάκας
και μια παλιότερη φωτό του Α.Τζιτζώκου,
τραβηγμένη στις Τσέρες Διστόμου:
Η Κρυστάλλω Κιούση προσφέρει
λουλούδια στους δρομείς....
Η εκτύπωση ήταν προσφορά

 του ΥΕΘΑ και έγινε 
στο Τυπογραφείο Ελληνικού Στρατού.

H αφίσα του 33ου Δρόμου Θυσίας ΔΙΣΤΟΜΟΥ (2107) : Για τον Δρόμο αυτο πήρε ειδική δισκριση ο Δημος απο το Υπ. Αμυνας.



Καλύτεροι αθλητές αναδείχτηκαν και μεταξύ άλλων, βραβεύτηκαν:

– Ο υποπλοίαρχος Χρήστος Βολικάκης ΠΝ, ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στην ποδηλασία πίστας κατά τη διάρκεια των αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου στο αγώνισμα του όμνιουμ, όπου τον τελευταίο χρόνο  ασχολείται με ιδιαίτερη επιτυχία και περιλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα αντοχής.

– Ο υπαστυνόμος Β΄ Γεώργιος Πρεβολαράκης, ο οποίος κατέκτησε την 1η θέση στο 32ο παγκόσμιο στρατιωτικό πρωτάθλημα Πάλης του CISM, που διεξήχθη στην πόλη Κλαϊπέτα της Λιθουανίας στην κατηγορία των 74 κιλών στην Ελληνορωμαϊκή πάλη.

Καλύτερη αθλήτρια των ΕΔ και των ΣΑ για το έτος 2017, αναδείχτηκε:

– Η λιμενοφύλακας Σοφία Ράλλη, πρωταθλήτρια Ελλάδος επί σειρά ετών στο αλπικό σκι, η οποία συμμετείχε για 3η φορά σε χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες και ήταν η σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Πιονγκ – Τσιάνγκ της Νότιας . Κορέας.
– Η εθνική ομάδα Τοξοβολίας ανδρών, η οποία κατέκτησε τη 2η θέση στην ομαδική κατάταξη στο παγκόσμιο στρατιωτικό πρωτάθλημα Τοξοβολίας του CISM που διεξήχθη στην πόλη Φοντενεμπλό της Γαλλίας.

Το έπαθλο ήθους και αθλητικής προσφοράς τόσο στο στρατιωτικό Αθλητισμό, όσο και για τη μακρόχρονη προσφορά τους, στον ελληνικό Αθλητισμό, απονεμήθηκε: Στην ταγματάρχη (ΜΧ) Σοφία Μπεκατώρου., στον σμηναγό Περικλή Ιακωβάκη, στον υποπυραγό Χρήστο Αφρουδάκη.

Επίσης βραβεύθηκαν  αθλητές και αθλήτριες των ΕΔ και των ΣΑ, που κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις ως μέλη των εθνικών ομάδων των αντιστοίχων αθλημάτων της χώρας  μας. Πρόκειται για τους:

Συνταγματάρχη (ΠΔ) Ρωμαίο Ρουμελιώτη.,Επισμηναγό Αιμίλιο Παπαθανασίου,Πλωτάρχη ΛΣ Αντώνιο Μπουγιούρη,Υποπλοίαρχος ΛΣ Γεωργία Χειμώνα, Αρχιφύλακα Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο, Αστυφύλακα Νικόλαο Μαύρο,Λιμενοφύλακα Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου,Στρατιώτη Ιωάννη Καλανδαρίδη

Στην τελετή παρέστησαν εκτός από τον κ. Βίτσα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης , ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος  Σταμάτιος Ράπτης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης και πολλοί βετεράνοι αθλητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: