Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Μηνύματα ζωής και αισιοδοξίας στην εκδήλωση της Αντικαρκινικής στη Λιβαδειά σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας

Μηνύματα ζωής και αισιοδοξίας δέχθηκαν όσοι παρευρέθησαν στην πρόσφατη εκδήλωση της Αντικαρκινικής εταιρίας – Παράρτημα Λιβαδειάς  σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Βοιωτίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου. 
Το βιβλίο  παρουσίασε η κυρία Στέλλα Ταπανλή 




Επίτιμοι καλεσμένοι ήταν ο καθηγητής Παθολογίας – Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ευστάθιος Καστρίτης , καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου «Ξεγελώντας τον θάνατο», κ. Γεώργιος Αθανασιάδης, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε δυστυχώς να παρευρεθεί λόγω κάποιου μικρού θέματος υγείας.

Παρ’ όλα αυτά με επιστολή του, την οποία διάβασε η Πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας κα Στέλλα Ταπανλή, τόνισε, ότι στέλνει τη θετική του ενέργεια σε όλους όσους βρίσκονται στην αίθουσα και μέσα από τα αισιοδοξία λόγια του μοίρασε απλόχερα χαμόγελα και όμορφες σκέψεις.

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο κ. Λουκάς Δημάκας, δημοσιογράφος, ο οποίος μάλιστα τυχαίνει να έχει γνωριστεί και προσωπικά με  τον Γιώργο Αθανασιάδη, όταν εκείνος (Γ.Αθανασιάδης) έκανε κάποιες θεραπείες αντιμετώπισης του καρκίνου, από τον οποίο νοσούσε, στο εξωτερικό. Μοιράστηκε με το κοινό μία δική του εμπειρία, σχετικά με το άγχος και το πόσο βλάπτει τη ζωή μας και μίλησε για τους επιστήμονες – γιατρούς της Ελλάδας και το πόσο αναγνωρισμένοι είναι στο εξωτερικό ως θεραπευτές του καρκίνου και άλλων ασθενειών.

Στη συνέχεια, ο καθηγητής Ευστάθιος Καστρίτης μίλησε για τον καρκίνο, όχι σαν να είναι ένας ανίκητος εχθρός αλλά ως μία νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Μία νόσο, για την οποία γίνονται συνεχώς έρευνες με σκοπό μέρα με τη μέρα και χρόνο με τον χρόνο να αποτελεί παρελθόν για τη ζωή πολλών ανθρώπων. Φυσικά, επέμεινε στη σημασία της πρόληψης, η οποία στις ημέρες μας αποτελεί το Α και το Ω, στη σωστή συνεργασία ασθενούς – ιατρού, αλλά και στην στήριξη, που χρειάζονται όλοι όσοι νοσούν από τέτοιου είδους σοβαρές ασθένειες.  Στη συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις κυρίως ανθρώπων που είχαν ή έχουν στο περιβάλλον τους άτομα με καρκίνο.

Επίσης, αποσπασματικά προβλήθηκε η Αμερικάνικη ταινία «50/50″, – επιμέλεια του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά – η οποία εξιστορεί τη ζωή ενός νέου που νοσεί από καρκίνο και βγαίνει νικητής.

Όπως ο συγγραφέας του » Ξεγελώντας τον θάνατο», ο οποίος βρέθηκε στα 19 του χρόνια, έτοιμος να κατακτήσει τα όνειρά του, να έρχεται αντιμέτωπος με μία ασθένεια της οποίας το όνομα, ούτε καν γνώριζε. Η ίδια η ζωή τον κάλεσε να παλέψει πολεμώντας δύο φορές τον καρκίνο.
Ο Καθηγητής Ογκολογίας – Παθολογίας κ.Ευστάθιος Καστρίτης και ο δημοσιογράφος  κ. Λουκάς Δημάκας.

Aποσπάσματά του διάβασε η ηθοποιός Σοφία Κοσκινά.

Ο ίδιος όμως δεν το έβαλε κάτω. Επέλεξε να ζήσει και με γλαφυρότητα να δώσει τελικά σε όλους εμάς ένα μάθημα ζωής. Ένα μάθημα ελπίδας, χωρίς μελοδραματισμούς, μόνο με  γνήσια, ανθρώπινα συναισθήματα. Το βιβλίο λοιπόν  παρουσίασε η κυρία Στέλλα Ταπανλή και αποσπάσματά του διάβασε η ηθοποιός Σοφία Κοσκινά.

Το βιβλίο «Ξεγελώντας τον θάνατο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΡΜΟΣ.



Πηγή http://www.viotiki-ora.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: