Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό, βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Το νερό στην πόλη» στο Δήμο Λεβαδεών




Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος το επιμορφωτικό, βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Το νερό στην πόλη» σε συνεργασία του Δήμου Λεβαδέων με τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης. Βοιωτίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Άμφισσας (ΚΠΕ Άμφισσας), το Διεθνές Δίκτυο MEdIES και την υποστήριξη του 7ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων κ. Στέλιος Θεοδωρόπουλος, ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννιός,  ο Δ/ντής της ΔΕΥΑΛ  κ. Χρήστος Μπίμης, και η σχολική σύμβουλος κ. Σκόνδρα. Παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της  ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρης Τόλιας και ο κ. Νίκος Γαζής ειδικός συνεργάτης της Δημάρχου.
Κύριοι ομιλητές του σεμιναρίου ήταν οι κ.κ. Α. Φραγκούλη υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων, Μ. Θεοχαρόπουλος υπεύθυνος του ΚΠΕ Άμφισσας, Β. Ψαλλίδας εκπρόσωπος του Διεθνούς Δικτύου ΜedIES, οι οποίοι τόνισαν την αναγκαιότητα ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας και τοπικής κοινωνίας για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη καλών πρακτικών για τη ορθή διαχείριση του νερού.  Επίσης, έγιναν αναφορές σε ειδικά ζητήματα σχετικά με το νερό, όπως «Φυσικοί κίνδυνοι και πλημμυρικά φαινόμενα», «Πρόγραμμα συλλογής ομβρίων υδάτων», λαμβάνοντας υπόψη την παιδαγωγική διάσταση, καθώς και δράσεις του προγράμματος «Το Νερό στην Πόλη».
Το σεμινάριο παρακολούθησαν μαθητές της ΣΤ’ τάξης των  7ου και 8ου Δ.Σ. Λιβαδειάς, μαθητές του Δ.Σ. Ξηρονομής, καθώς και Δ/ντές και εκπαιδευτικοί σχολικών μονάδων της περιοχής Λιβαδειάς και Θήβας, γονείς και άλλοι ενδιαφερόμενοι τους οποίους ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: