Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ηλεκτροκίνητα αμαξίδια για τα ΑμΕΑ της Στερεάς Ελλάδας με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»


Ακόμη μία δράση για την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων και την πρόνοια για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας για την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωνικής Παρέμβασης της Περιφέρειας «Γέφυρα».

Ο κ. Μπακογιάννης έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά άμεσα στη χορήγηση ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων σε ανασφάλιστους πολίτες και πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας, που αντιμετωπίζουν μόνιμη αδυναμία βάδισης με παραπληγία και ατελή ή πλήρη τετραπληγία στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου της Περιφέρειας για την εξοικονόμηση πόρων και τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων για την κοινωνική συνοχή και την πρόνοια.

«Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2018, να υπάρχουν ΑμΕΑ με δυσκολίες μετακίνησης, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι και ζουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Με το πρόγραμμα «Γέφυρα», εντοπίζουμε τους ανθρώπους που χρήζουν βοήθειας και δεν περιμένουμε αυτούς να έρθουν σε εμάς. Αξιοποιούμε πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και χορηγίες ιδιωτών, για να στηρίξουμε την υλοποίηση δράσεων που ανακουφίζουν τους συμπολίτες μας. Η χορήγηση των ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων, θα κάνει καλύτερη την καθημερινότητα όσων χρειάζονται στήριξη, θα βγάλει τους ανθρώπους αυτούς έξω από τα σπίτια τους. Γιατί ο πολιτισμός και η αξιοπρέπεια περνά από την καθημερινότητα, αλλά την καθημερινότητα όλων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις κοινωνικές δράσεις της Περιφέρειας και ευχαρίστησε το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για τη δωρεά των αμαξιδίων. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που συμμετείχαν στην ενημέρωση, επισήμανε την ανάγκη της συνεχούς και ουσιαστικής συνεργασίας τους με την Περιφέρεια. «Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να κάνει πολλά, μαζί μπορούμε να κάνουμε τα πάντα» είπε κλείνοντας την ενημέρωση ο Περιφερειάρχης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr και να απευθύνονται στα παρακάτω γραφεία:


Α/Α
ΓΡΑΦΕΙΑ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
1.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ
Πλατεία Ελευθερίας 3, 35131, Λαμία
Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης –ΠΣΤΕ,
 Δομή ΓΕΦΥΡΑ
2ος όροφος, Τηλ.: 2231028725
2.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ
Διοικητήριο Π.Ε. Φωκίδας
Ι. Γιδογιάννου 31 , 33100, Άμφισσα
3ος όροφος, Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
Τηλ.: 22653 50656
3.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας
(Κεντρικό Δημαρχείο)
Εθνικής Αντιστάσεως 1 , 36100, Καρπενήσι
Τηλ.: 22373 52306, 52304
4.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ
Διοικητήριο Π.Ε. Βοιωτίας
Φίλωνος 35-39 , 32131 , Λιβαδειά
Ισόγειο
Τηλ.: 22613 50106
5.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Διοικητήριο Π.Ε. Εύβοιας
Λ. Χαϊνά 93, 34132, Χαλκίδα
Ισόγειο, Γραφείο 10, Τηλ.: 22213 53932-3




Επιπλέον Πληροφορίες:
κ. Θέμης Χειμάρας – Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας
(Τηλ. 22310 28725)




Δεν υπάρχουν σχόλια: