Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

«Τα γλυκά πειραχτήρια»: Έναν ολοκαίνουργο Παιδικό Σταθμό παρέδωσαν στην Τ.Κ. Ακραιφνίου ο Δήμος Ορχομενού και η Μυτιληναίος Α.Ε.


Μια νέα εκπαιδευτική δομή αποκτά από σήμερα και επίσημα το Δ.Δ. Ακραιφνίου. «Τα γλυκά πειραχτήρια» -  όπως είναι η ονομασία του νέου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού που εμπνεύστηκε εύστοχα ο παραγωγικός Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ακραιφνίας κ. Γιάννης Φουρτάκας -  είναι το πρώτο από μια σειρά έργων που εγκαινιάζει η Δημοτική μας Αρχή και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Δήμος Ορχομενού με την εταιρεία Protergia της Μυτιληναίος Α.Ε., στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Υπευθυνότητας της εταιρείας στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται. Η εταιρεία - σύμφωνα με τη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου -  διέθεσε πάνω από 50.000 ευρώ για την ανακατασκευή του δυόροφου κτηρίου Καλαμάτα που ανήκει στη Τ.Κ. Ακραιφνίου, το οποίο απέκτησε εξ` ολοκλήρου νέα χρήση! 
 
Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκαν σήμερα στο Ακραίφνιο, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ακραιφνίου κ. Αλέκος Βασιλείου, η νηπιαγωγός κα Σοφία Αναγνωστοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Ακραιφνίας κ. Γιάννης Φουρτάκας. 


Η Δημοτική Αρχή καλωσορίζει  την Υπεύθυνη Προώθησης Ανάπτυξης Έργων
ΑΠΕ της Μυτιληναίος Α.Ε. κα Γεωργία Τζομπανίδου. 


Η  κα Τζομπανίδου, Υπεύθυνη Προώθησης Ανάπτυξης Έργων ΑΠΕ της Μυτιληναίος Α.Ε. ,
πλαισιώνεται από τους κκ. Υπερήφανο και Φουρτάκα. 

Το κτήριο Καλαμάτα - δωρεά στη Τ.Κ. Ακραιφνίας - ανακαινίστηκε εκ βάθρων και απέκτησε νέα χρήση. 

Το νέο σχολείο στη Δ.Ε. Ακραιφνίας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κκ. Γεώργιος,
δίνοντας ιδιαίτερη χαρά σε όλους για την παρουσία του. 
 

Είναι η πρώτη από μια σειρά δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Μυτιληναίος Α.Ε. στην τοπική κοινωνία του Ακραιφνίου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έλαβε το ΔΣ τον Δεκέμβριο του 2016 (http://www.orchomenos.gr/05enimerosi/03apofaseis_ds/2016/11/15_synedriasi/%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A6%CE%91%CE%A3%CE%97%20189.2016.pdf ), η οποία σήμερα γίνεται πράξη! 
Σε άριστη συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τις Υπηρεσίες του Δήμου Ορχομενού, άπαντες ήταν μόνο χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, το οποίο πρωτίστως χαροποίησε τους ίδιους τους γονείς και τους κατοίκους του Ακραιφνίου, οι οποίοι αποκτούν μια ακόμη εκπαιδευτική δομή.









Ο αγιασμός των εγκαινίων έγινε σήμερα το πρωί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κκ. Γεώργιο και ιερείς του Δήμου μας, παρουσία του Δημάρχου Ορχομενού και Προέδρου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανου, του Αντιδημάρχου Ακραιφνίας κ. Γιάννη Φουρτάκα, του Προέδρου της Τ.Κ. Ακραιφνίου κ. Αλέκου Βασιλείου και πολλών ακόμη αιρετών του Δήμου Ορχομενού, της Προϊσταμένης κα Σοφίας Αναγνωστοπούλου και κατοίκων - γονέων του Ακραιφνίου που συνεχάρησαν τη Δημοτική Αρχή για την υπόσχεσή της, που έγινε πράξη!



Μετά τον αγιασμό, ο Σεβασμιώτατος κκ. Γεώργιος χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δήμου να υλοποιήσει αυτό το νέο σχολικό χώρο και ευχήθηκε πολλές, πολλές πνευματικές εμπειρίες για τους μικρούς μαθητές του…
Εμφανώς ικανοποιημένος από το πολύ ωραίο αποτέλεσμα ήταν και ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς  κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία τους, την Μυτιληναίος Α.Ε. για τη συμβολή και φυσικά ζήτησε πίστη στη δημοτική αρχή, η οποία υλοποιεί αυτά που υπόσχεται, όπως είπε χαρακτηριστικά…


Την εταιρεία εκπροσώπησε η κα Γεωργία Τσομπανίδου, Υπεύθυνη Προώθησης Ανάπτυξης Έργων ΑΠΕ της Μυτιληναίος Α.Ε. ,  ικανοποιημένη και η ίδια για το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με την τοπική κοινωνία….


Ο τελευταίος λόγος ήταν στον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ακραιφνίου κ. Αλέκο Βασιλείου, ο οποίος είχε μόνο λόγια ευχαριστίας προς όλους για τη συμβολή τους σ` αυτό το «όνειρο της τοπικής κοινωνίας», που έγινε πράξη με την δημοτική αρχή του κ. Λουκά Υπερήφανου. Συγκινημένος, αρκέστηκε να πει…













 


Μετά τον αγιασμό, οι αιρετοί μαζί με τους προσκεκλημένους, ξεναγήθηκαν στο χώρο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού καθώς και στον κοιτώνα – ξενώνα του πάνω ορόφου, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που απόλαυσαν από ψηλά και την πανοραμική θέα του γραφικού διαμερίσματος  του Δήμου μας.








Θερμά συγχαρητήρια σ` εκείνους που πίστεψαν, έπεισαν, στόχευσαν, 
διεκδίκησαν, αγωνίστηκαν, ίδρωσαν και πέτυχαν το σημερινό αποτέλεσμα! 

Αυτό είναι η Αυτοδιοίκηση.
 Ν` αλλάζεις προς τον καλύτερο τον τόπο σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: