Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Νέα πρόσκληση στη Βοιωτία απεύθυνε στον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Βουλευτής κ. Ν. Θηβαίος – Στόχος η εδραίωση νέων συνεργασιών γύρω από τον πρωτογενή τομέα


Συνάντηση είχε ο βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος, με τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιο Παπαδούλη. Με αφορμή την παραχώρηση ακινήτου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο πρόκειται να στεγάσει δραστηριότητες του Πανεπιστημίου  στην Αλίαρτο, ο κ. Θηβαίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Πρύτανη τις προοπτικές τόσο για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής όσο και για τους σπουδαστές που θα δραστηριοποιηθούν στην περιοχή.
Λόγος έγινε ακόμη για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νομού Βοιωτίας σε επίπεδο αγροτικής παραγωγής και τους τρόπους που η Πολιτεία μπορεί να παρέμβει για την ανάδειξη των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε η προοπτική ανάπτυξης τμημάτων του Πανεπιστημίου που θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.
Ο Πρύτανης δέχτηκε με χαρά να συμβάλει σε Ημερίδα που θα διοργανώσει ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων με θέμα την αναπτυξιακή προοπτική της αμπελοκαλλιέργειας στην περιοχή.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,
Νίκου Θηβαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: