Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Τα «Βελούδινα σκοτάδια» του Ηλία Μάστορη καθήλωσαν το μουσικόφιλο κοινό της Λιβαδειάς

 Σε ήχους λαϊκούς αυτή τη φορά, το νέο cd του Βοιωτού μουσικού και στιχουργού κ. Ηλία Μάστορη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος, έγινε στις αρχές του μήνα το καλλιτεχνικό γεγονός της περιοχής αφού κατάφερε να καθηλώσει το μουσικόφιλο κοινό – που μαζικά τον τίμησε με την παρουσία τους – και να αποσπάσει άριστες κριτικές απ` όσους το έχουν απολαύσει είτε μέσα από το youtube είτε το έχουν ήδη στην προσωπική τους δισκοθήκη. 

 Πρόκειται για την τρίτη προσωπική δουλειά  του κ. Ηλία Μάστορη, τον οποίο το ευρύ κοινό  γνωρίζει κυρίως μέσα από την επιχειρηματική του δράση και την οικογενειακή του επιχείρηση στην εθνική οδό Κάστρου – Ορχομενού.
Όμως, ο ταλαντούχος Βοιωτός μουσικός και στιχουργός πλέον, στον λιγοστό ελεύθερο του χρόνο προχωρά κάθε φορά κι` ένα βήμα περισσότερο, αφού
μετά την κυκλοφορία του ορχηστρικού δίσκου «Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» (που παρουσιάστηκε το 2016) ο αγαπητός Ηλίας παρουσίασε την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2018 στο «Υψιλον» στη Λιβαδειά και  επίσημα την ολοκληρωμένη στιχουργική του πλευρά, μέσα από το νέο δίσκο «ΤΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ» που κυκλοφόρησε το περασμένο καλοκαίρι από την έγκριτη ανεξάρτητη εταιρεία ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ του κ. Θανάση Συλιβού.
 Ένα νέο εγχείρημα που αναδεικνύει τη στιχουργική δεξιότητα του καλλιτέχνη και έρχεται να δέσει σα γλυκό του κουταλιού ο εύηχος και καλαίσθητος , ο προβληματισμένος και αινιγματικός στίχος με τις νότες  της μουσικής γνωστών αλλά και νέων συνθετών, ερμηνευμένες από μια πλειάδα ταλαντούχων τραγουδιστών.

 «ΣΤΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ» συμμετέχουν με τις μουσικές τους ο Μιχάλης Τερζής, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, ο Στάθης Γκότσης, ο Κώστας Τρομπούκης, ο Γιώργος Ζωγράφος, ο Αντώνης Παπαγγελής και σε τρία από τα δεκατέσσερα δίνει τη μουσική του πινελιά και ο Ηλίας Μάστορης .
 Η ομάδα των τραγουδιστών περιλαμβάνει, θα μπορούσε κανείς να πει, μια σύντομη ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού αφού συμμετέχουν ο Μανώλης Μητσιάς, η Σοφία Παπάζογλου, η Ερωφίλη, η Ρίτα Αντωνοπούλου, η Ηρώ Σαϊα, ο Χάρης Μακρής, ο Πάνος Παπαϊωάννου, ο Θανάσης Βούτσας, ο Δημήτρης Μπάκουλης και  ο Γιάννης Λεκόπουλος.

Την παρουσίαση του - την οποία τίμησαν με την παρουσία τους και πολλά δημόσια πρόσωπα της περιοχής - συντόνισε ο Ορχομένιος δημοσιογράφος κ. Λάμπρος Ρόδης, με πρώτο ομιλητή τον Διστομίτη δημοσιογράφο κ. Λουκά Δημάκα, έναν Βοιωτό που γνώρισε τον Μάστορη μέσα από τη μουσική του. Γι` αυτό και η ομιλία του ήταν εστιασμένη στους στίχους των τραγουδιών του άλμπουμ «Βελούδινα Σκοτάδια», που έχουν γραφεί εξ` ολοκλήρου από τον συντοπίτη μας, επιλογές των οποίων ακούστηκαν ζωντανά μέσα από τις υποδειγματικές μεταφορές τους από την Ερωφύλλη, τον Γιάννη Λεκόπουλο, τον Δημήτρη Μπάκουλη, τον Θανάσης Βούτσας με μουσικούς τον Γιώργο Ζωγράφο, τον Παναγιώτη Δάρρα και τον Αποστόλη Κουκουγίαννη.  Τι κρύβεται όμως πίσω από την επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου;
Μέσα από τον τίτλο αυτό , ο στιχουργός  δε μιλάει για τα σκοτάδια της ψυχής μας αλλά για εκείνα τα σκοτάδια που ο καθένας έχει ανάγκη να βρεθεί προκειμένου να ανακαλύψει τον εαυτό  του και να βγει στο φως καλύτερος . Πραγματεύεται ανησυχίες εσωτερικές, προβληματισμούς της εποχής μας, αλλά εκφράζει και βιωματικές εμπειρίες, αναμνήσεις.
Ένας  δημιουργός  που δεν ξεχνά τον τόπο του, τη Βοιωτία, μένει  και επιμένει να κάνει τις παρουσιάσεις των δίσκων σ’ αυτόν, στη Λιβαδειά, στην καρδιά της Βοιωτίας. 
 Γι` αυτά που καταγράφει με τους στίχους του, για τις λέξεις που μας ξαναθυμίζει, για  τα νοήματα των στίχων του... "που θα μπορούσαν να φτάσουν την ποίηση", μας μίλησε από καρδιάς, ο δεύτερος καλεσμένος του ποιητής –συγγραφέας Δημήτρης Λέντζος.  

 Εμφανώς ικανοποιημένος από την αποδοχή και αυτής της δουλειάς του κ. Ηλία Μάστορη από το Βοιωτικό κοινό, ο εκδότης του Μετρονόμου κ. Θανάσης Συλιβός μίλησε για την  ανθρώπινη σχέση του με τον δημιουργό, για την ποιότητα του cd που παρήγαγε ξανά ο Μετρονόμος και εν γένει για την επιμονή του Μάστορη να κάνει «ωραίες δουλειές»… 

 Η βραδιά έκλεισε με τον ίδιο τον μουσικό και στιχουργό κ. Ηλία Μάστορη, ο οποίος είχε μόνο ευχαριστίες να απευθύνει, αφού ο κόσμος αγκάλιασε και πάλι μαζικά τη δουλειά του… 

 Αλλά δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις! Το Επιμελητήριο Βοιωτίας – που μαζί με την ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ- στήριξαν χορηγικά τη βραδιά και ο Πρόεδρος του κ. Παναγιώτης Αγνιάδης θέλησε να τιμήσει τον Βοιωτό επιχειρηματία (τ. μέλος του ΔΣ ) και καλλιτέχνη μ` ένα εντελώς συμβολικό τρόπο στο κλείσιμο της βραδιάς, προσφέροντάς του το έμβλημα του ΕΠΒ, μια βοιωτική ασπίδα, για να τον προστατεύει από τις κακοτοπιές, όπως συνηθίζει να λέει ο αειθαλής Πρόεδρος. 

 Η παρουσίαση έκλεισε με τι άλλο; Με μουσική και χαμόγελα ικανοποίησης απ` όλους 
τους συντελεστές  του cd «Τα βελούδινα σκοτάδια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος. 
Αποκτήστε το! Θα σας αρέσει, 
όπως και σ` όλους όσους το έχουμε αγαπήσειιιιι


Ευχαριστούμε την Αγγελική Παπαϊωάννου για το φωτογραφικό υλικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr