Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Η πρώτη δημόσια εκδήλωση του ΕΒΕ Φθιώτιδας με το ΚΥΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δ. Λαμιέων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας με την υποστήριξη του ΚΥΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 



Κύρια θέματα της ημερίδας ήταν η Εξωστρέφεια & η Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, καθώς και τα Αναπτυξιακά & Χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για αυτόν τον σκοπό. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Υπεύθυνος του τμήματος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Χ. Σανίδας. 
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Αθ. Κυρίτσης, τόνισε πως:
‘’η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές Περιφέρειες όσον αφορά στο εξωτερικό εμπόριο της χώρας. Με τις ραγδαίες οικονομικές εξελίξεις και τους νέους κανόνες που διαμορφώνονται τα τελευταία χρόνια στο διεθνή ανταγωνισμό, η επιβίωση των επιχειρήσεων, αλλά και των εθνικών οικονομιών, εξαρτάται πλέον άμεσα από την ικανότητά τους να προσφέρουν επιτυχημένα προϊόντα και υπηρεσίες στις διεθνείς αγορές. Στην προσπάθεια δημιουργίας εξαγώγιμων προϊόντων, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συνεχίζει να συμμετέχει σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, επιδοτώντας τα μέλη του, στηρίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες τους να διεισδύσουν σε νέες αγορές’’.
Ο εντεταλμένος σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού κος Θ. Χειμάρας παρουσίασε τις πολιτικές της Περιφέρειας όσον αφορά το εκθεσιακό πλάνο που έχει σχεδιαστεί σε σχέση με την εξωστρέφεια και τόνισε πως: ‘’η στρατηγική της εξωστρέφειας αποτελεί το κλειδί για τη διασφάλιση της ορθολογικής ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας’’.  Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι των τραπεζικών ιδρυμάτων παρουσίασαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για μία επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα, τα στελέχη της ΑΝΔΙΑ ανέλυσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα Επιχειρούμε Έξω και τέλος ο Γενικός Διευθυντής του ENTERPRISE GREECE κατά την παρουσίασή του, αναφέρθηκε στις διαδικασίες και στις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: