Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Σε πλήρη εξέλιξη το Κέντρο Κοινότητας και στο Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας

Την Τετάρτη 7.02.2018  η  συντονίστρια του ΚΚ, Κοινωνική Λειτουργός του Δήμου Αμφίκλειας Ελάτειας   και ο Αντιδήμαρχος κος Λαπατσάνης μετέβησαν στον ΕΦΚΑ Λαμίας ώστε να διευθετήθουν αιτήματα για συνταξιόδοτηση  δημοτών μας που είναι σε εκκρεμότητα καθώς και στον Δήμο Λαμιέων ώστε να λάβουν  ενημέρωση  για την πορεία αιτημάτων των δημοτών για προνομιακές παροχές.
Στα πλαίσια της επίσκεψής   στον Δήμο Λαμιέων  ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις προσεχής δράσεις των δομών Κέντρα Κοινότητας, για την ανταπόκριση του κοινού στις δομές αλλά και για την αναγκαιότητα των Κέντρων Κοινότητας καθώς αποτελούν «παράθυρα» στην κοινωνία για ισονομία και αξιοπρέπεια.
Μέσω των Κέντρων Κοινότητας οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις κοινωνικές παροχές και τα επιδόματα αναφέροντας το ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ τους με την χρήση ενιαίου γεωπληροφοριακου συστήματος που στοχεύει να περιστείλει την γραφειοκρατία και τον κοινωνικό αποκλεισμό κάθε είδους.
Τα Κέντρα Κοινότητας σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Ο Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας σας ενημερώνει ότι από την 2.10.2017 ξεκίνησε την λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας επί της πλατείας Αγίου Δημητρίου στην Ελάτεια (κτίριο πρώην Ειρηνοδικείου).
Η δομή στελεχώνεται από την Κοινωνική Λειτουργό, την Ψυχολόγο και την Διοικητική Υπάλληλο. Οι δημότες μπορούν να εξυπηρετούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7.30π.μ. έως τις 15.30μμ και να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2234031884.
Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του δημότη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας, Επικράτειας.
•         -Δέχεται αιτήσεις για τα προγράμματα όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ).
•         -Παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες για την κοινωνική τους ένταξη.
•         -Ψυχολογική Υποστήριξη σε πολίτες που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό και διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.
•         -Δύναται να  διοργανώσει τοπικές εκδηλώσεις με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό χαρακτήρα.
•         -Στοχεύει στην κοινωνική ένταξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ΑΜΕΑ, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α)
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αμφίκλειας - Ελατειας κ. Λαπατσανης, η συντονίστρια, Κοινωνική Λειτουργός του ΚΚ  Δήμου Αμφίκλειας Ελατειας κα Παπανικολαου, αντίστοιχα από τον Δήμο Λαμιέων, η κα Τσαδήμα, υπάλληλος της Πρόνοιας και μέλος της ΕΠΠΕ για το ΚΚ Κοινότητας Λαμίας, η συντονίστρια του Κοινωνική Λειτουργός κα Κοντού και η ψυχολόγος κα Μπαλασόιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr