Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα


Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ορχομενού ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα στην εδαφολογική χαρτογράφηση της ευρύτερης περιοχής των χωραφιών των μελών του. Στα γραφεία του Συνεταιρισμού έγινε παρουσίαση από τον επιστήμονα ερευνητή Δρ. Σίδερη Θεοχαρόπουλο για τα ερευνητικά προγράμματα του ΕΛΓΟ Δήμητρα που έχουν γίνει στην περιοχή μας τα προηγούμενα χρόνια καθώς και αναλυτική περιγραφή της μεθόδου για τη σωστή δειγματοληψία εδάφους.

Ο σκοπός είναι τα μέλη του Συνεταιρισμού να συλλέξουν εδαφολογικά δείγματα των χωραφιών που καλλιεργούν και να τα στείλουν συνοδευόμενα από ειδική καρτέλα στον ΕΛΓΟ Δήμητρα για ανάλυση. Οι εξειδικευμένοι γεωπόνοι του ΕΛΓΟ Δήμητρα με τη σειρά τους θα επικοινωνήσουν με τους γεωπόνους/συνεργάτες του Συνεταιρισμού για την ανάλυση των αποτελεσμάτων με σκοπό την αποκόμιση εξειδικευμένων συμβουλών σύμφωνα με τις ανάγκες των καλλιεργειών του κάθε μέλους.
Αυτό είναι το πρώτο βήμα του Συνεταιρισμού στην “επαγγελματική γεωργία” έτσι ώστε τα μέλη του να αποκτήσουν περισσότερες γνώσεις για τα χωράφια και τις καλλιέργειες τους, προστατεύοντας το περιβάλλον και στηρίζοντας την οικονομία τους, κάνοντας σωστή χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων βασισμένη σε επιστημονική στοιχεία. Αποτελεί επίσης το αρχικό στάδιο της εισαγωγής του Συνεταιρισμού στην Ευφυή Γεωργία, που είναι ένας από τους επόμενους στόχους του.
Ενημερώνουμε με την ευκαιρία τα μέλη του Συνεταιρισμού ότι από Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, θα μπορούν να προμηθεύονται τις σακούλες και τα ειδικά δελτία για τη συλλογή δειγμάτων στα γραφεία του Συνεταιρισμού στα γνωστά ωράρια. Για περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαδικασία συλλογής, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2261 0 32773.

Δεν υπάρχουν σχόλια: