Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Selfie... στα χνάρια των Μινύων - 60 στιγμές από ένα κυριακάτικο περίπατο που ξύπνησε μνήμες και σκόρπισε χαμόγελα στο ψηλότερο σημείο της ιστορικής μας πόλης!

«Τι όμορφη μέρα … για περπάτημα!». Κι` έτσι ήταν! Ένας αυθόρμητος, απλός, χαλαρός και φυσικά αναζωογονητικός περίπατος ήταν η όμορφη πρωτοβουλία - που έλαβε η ιστοσελίδα «asopichos.gr», του Ορχομένιου δημοσιογράφου – δντη του Γραφείου Τύπου του ΣΕΓΑΣ κ. Μπάμπη Ζαννιά – να … περπατήσουμε στα χνάρια των Μινυών. Κι` αυτή την προτροπή ακολούθησαν σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, στην πρώτη αυτή προσπάθεια πάνω από 200 συμπολίτες μας, άνθρωποι κάθε ηλικίας που ήθελαν «να ξανανέβουν στο κάστρο». 
«Τι όμορφη μέρα … για περπάτημα!». Κι` έτσι ήταν! Ένας αυθόρμητος, απλός, χαλαρός και φυσικά αναζωογονητικός περίπατος ήταν η όμορφη πρωτοβουλία - που έλαβε η ιστοσελίδα «asopichos.gr», του Ορχομένιου δημοσιογράφου – δντη του Γραφείου Τύπου του ΣΕΓΑΣ κ. Μπάμπη Ζαννιά – να … περπατήσουμε στα χνάρια των Μινυών. Κι` αυτή την προτροπή ακολούθησαν σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, στην πρώτη αυτή προσπάθεια πάνω από 200 συμπολίτες μας, άνθρωποι κάθε ηλικίας που ήθελαν «να ξανανέβουν στο κάστρο».Και οι selfie πήραν φωτιά! Μαζί με τα ποσταρίσματα, τα χαμόγελα, τις αγκαλιές, τις αναμνήσεις που κλείστηκαν για πάντα στο φακό μας και στου καθενός ξεχωριστά, μα πάνω απ` όλα στην ψυχή μας, που άνοιξε καθώς ανεβήκαμε ψηλά, κι` αγναντεύαμε τον απέραντο, πολύχρωμο κάμπο της Κωπαϊδας. 
Τη γη των Μινυών, τη γη που μας μεγάλωσε, τη γη που μας ζει και που θέλουμε να παραμείνει εύφορη για τις επόμενες γενιές. 
Τη γη των Μινυών που πρώτοι αυτοί κατάφεραν να αποξηράνουν και χάρις σ` αυτή δημιούργησαν ένα λαμπρό βασίλειο, ξακουστό μέχρι τις μέρες μας. 
Γι` αυτά και γι` άλλα πολλά – όσο πιο σύντομα γινόταν – μας μίλησε σήμερα πριν… τραβήξουμε τον ανήφορο, ένα πρόσωπο που εάν υπήρχε λεξικό κι έγραφε το όνομά του, δίπλα θα είχε ως συνώνυμο τη λέξη : Ορχομενός. 
Κι` αυτός δεν ήταν άλλος από τον τεως Δντη του Δήμου Ορχομενού και τέως Πρόεδρο του ΔΣ κ. Παναγιώτη Υπερήφανο, τον οποίο προσκάλεσε ο διοργανωτής κ. Ζαννιάς για να προλογίσει τον 1ο Περίπατο «Στα χνάρια των Μινυών». 

Ο λόγος του πάντοτε «ανεβαστικός», σαν και σήμερα, που έκλεισε με την… ώθηση για «καλή ανάβαση» σ` αυτό το κάστρο που βλέπουμε μόλις πρωτοαντικρύσουμε το Ακόντιο, σ` αυτή τη Μακεδονική Ακρόπολη που – ευχόμαστε όντως και εν τέλει – κι` αυτή θα αναδειχθεί μέσα στους επόμενους μήνες, με τον κατάλληλο φωτισμό μέσα από την αντίστοιχη πρόταση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader, το οποίο υλοποιείται από την «Ελικώνας – Παρνασσός Α.Ε.». 
Ένα ακόμη μνημείο  στην πιο ψηλή μας κορυφή, που στέκει εκεί από τα χρόνια του Αλέξανδρου, μαζί με τα οχυρωματικά τοίχοι, όπως πολύ χαρακτηριστικά μπορείς να τα δεις από εκεί ψηλά, καθώς αγναντεύεις την ιστορική μας πόλη. 


 
Και οι selfie πήραν φωτιά! Μαζί με τα ποσταρίσματα, τα χαμόγελα, τις αγκαλιές, τις αναμνήσεις που κλείστηκαν για πάντα στο φακό μας και στου καθενός ξεχωριστά, μα πάνω απ` όλα στην ψυχή μας, που άνοιξε καθώς ανεβήκαμε ψηλά, κι` αγναντεύαμε τον απέραντο, πολύχρωμο κάμπο της Κωπαϊδας. 
Τη γη των Μινυών, τη γη που μας μεγάλωσε, τη γη που μας ζει και που θέλουμε να παραμείνει εύφορη για τις επόμενες γενιές. 
Τη γη των Μινυών που πρώτοι αυτοί κατάφεραν να αποξηράνουν και χάρις σ` αυτή δημιούργησαν ένα λαμπρό βασίλειο, ξακουστό μέχρι τις μέρες μας. 
Γι` αυτά και γι` άλλα πολλά – όσο πιο σύντομα γινόταν – μας μίλησε σήμερα πριν… τραβήξουμε τον ανήφορο, ένα πρόσωπο που εάν υπήρχε λεξικό κι έγραφε το όνομά του, δίπλα θα είχε ως συνώνυμο τη λέξη : Ορχομενός. 
Κι` αυτός δεν ήταν άλλος από τον τεως Δντη του Δήμου Ορχομενού και τέως Πρόεδρο του ΔΣ κ. Παναγιώτη Υπερήφανο, τον οποίο προσκάλεσε ο διοργανωτής κ. Ζαννιάς για να προλογίσει τον 1ο Περίπατο «Στα χνάρια των Μινυών». 
Ο λόγος του πάντοτε «ανεβαστικός», σαν και σήμερα, που έκλεισε με την… ώθηση για «καλή ανάβαση» σ` αυτό το κάστρο που βλέπουμε μόλις πρωτοαντικρύσουμε το Ακόντιο, σ` αυτή τη Μακεδονική Ακρόπολη που – ευχόμαστε όντως και εν τέλει – κι` αυτή θα αναδειχθεί μέσα στους επόμενους μήνες, με τον κατάλληλο φωτισμό μέσα από την αντίστοιχη πρόταση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader, το οποίο υλοποιείται από την «Ελικώνας – Παρνασσός Α.Ε.». 
Ένα ακόμη μνημείο στην πιο ψηλή μας κορυφή, που στέκει εκεί από τα χρόνια του Αλέξανδρου, μαζί με τα οχυρωματικά τοίχοι, όπως πολύ χαρακτηριστικά μπορείς να τα δεις από εκεί ψηλά, καθώς αγναντεύεις την ιστορική μας πόλη. 
Το χάρηκαν, με λίγα λόγια, τον σημερινό περίπατο όσοι είχαν την ευκαιρία να τον κάνουν, ξέφυγαν, ταξίδεψαν, ανέπνευσαν εκεί στα ψηλά !
Συγχαρητήρια στο διοργανωτή, κι` ευχόμαστε να … «τρέξει» για τη γενέτειρά του, κι` άλλες ωραίες ιδέες. Και του χρόνου!!!


Συγχαρητήρια στο διοργανωτή,
κι` ευχόμαστε να … «τρέξει» για τη γενέτειρά του,
 κι` άλλες ωραίες ιδέες. Και του χρόνου!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: