Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Επιστολή Προέδρου του ΕΛΓΑ σε φορείς της Αυτοδιοίκησης για συνδρομή προσωπικού στις εκτιμήσεις ζημιών

Επιστολή προς την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, την  Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, με την οποία ζητά τη συνδρομή  τους στο εκτιμητικό έργο του ΕΛΓΑ, με τη διάθεση προσωπικού, στις περιοχές ευθύνης τους.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρεμπές ζητά τη συνδρομή των  φορέων της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διαθέσουν γεωπόνους στις Περιφέρειες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδος, Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, καθώς  και κτηνίατρους  στην Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου να γίνει έγκαιρη και ακριβής εκτίμηση των ζημιών.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η αναγκαιότητα της συνδρομής των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης ανέκυψε  μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων 2,5 μηνών από τα οποία προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές,  σε πολλές περιοχές της χώρας, τόσο στη φυτική και ζωική παραγωγή όσο και σε πάγιο κεφάλαιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: