Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Πως ένα ελληνικό ( και Βοιωτικό) κρασί κατάφερε να ξεπεράσει τα σύνορα

Ο Στέλιος Ζαχαρίας είναι από εκείνους τους ανθρώπους που αγαπούν τη δουλειά τους και φαίνεται.Είναι από τους λίγους που έχουν αναλάβει την οικογενειακή τους επιχείρηση και την έχουν εξελίξει. Τι είναι όμως αυτό που κάνει; Ο Στέλιος και τα δύο του αδέρφια διοικούν το οικογενειακό οινοποιείο «Κτήμα Μουσών».

Αυτό που κάποτε το 1946 ήταν ένα τοπικό οινοποιείο τώρα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα, τα κρασιά του είναι ευρέως γνωστά ενώ εξάγονται σε πολλές χώρες. Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της αγάπης και της αφοσίωσης που έχουν δείξει αυτά τα 3 αδέρφια στην δουλεία τους.

Τα αμπελοτόπια βρίσκονται στις πλαγιές της Κοιλάδας των Μουσών, στους πρόποδες του όρους Ελικώνα και αποτελούν τμήμα του μεγάλου αμπελώνα της Βοιωτίας.  Από εκεί προέκυψε και το όνομα του οινοποιείου «Κτήμα Μουσών». Σύμφωνα με τον Στέλιο και τα αδέρφια του, ο σκοπός της παραγωγής του είναι μέσα από το κρασί να μεταφέρουν τον ήλιο που ωριμάζει τα σταφύλια και τον αέρα που κατεβαίνει από την κορυφή του βουνού και τα δροσίζει. Να δημιουργήσουν δηλαδή κρασιά με χαρακτήρα και τυπικότητα, αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν κρασιά terroir. Βασική στρατηγική επιλογή  στο Κτήμα Μουσών είναι η παραγωγή κρασιών που θα προσφέρουν απόλαυση σε όλους, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελούν μια ποιοτική επιλογή για κάθε στιγμή.

Έχοντας έρθει αντιμέτωποι με τεράστιας φήμης οινοποιεία έχουν καταφέρει όχι μόνο να κάνουν γνωστό το brand τους αλλά να προωθήσουν τον τόπο τους Τα τρία αδέρφια ανέλαβαν το οινοποιείο το 2005 και από την παραγωγή 10.000 μπουκαλιών τον χρόνο κατάφεραν να εκτοξεύσουν την εταιρεία στην παραγωγή 200.000 μπουκαλιών το χρόνο με εξαγωγές σε 8 χώρες!

Πέρα από τα κρασιά αυτά καθαυτά ο Στέλιος προσπαθεί να προωθήσει το κρασί σαν ποτό γενικότερα διοργανώνοντας εκδηλώσεις, ξεναγήσεις στο οινοποιείο και φέρνοντας σε επαφή ανθρώπους που τους αρέσει να διασκεδάζουν πίνοντας κρασί!

Το «Κτήμα Μουσών» και τα κρασιά του αποτελούν άλλη μια απόδειξη ότι αν αγαπάς αυτό που κάνεις, έχεις όραμα, θέληση για δουλειά και σωστούς στόχους η επιτυχία είναι αναπόφευκτη.

Πηγή http://www.epixeiro.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: