Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ για αγωνιστική μάχη με απεργίες στις 24 Νοέμβρη και 8 Δεκέμβρη

Δελτίο Τύπου 
Ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή 20 Νοέμβρη οι εργασίες της 4ηςΠανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ με την εκλογή της νέας Εκτελεστικής και Πανελλαδικής Γραμματείας. 
Στη Συνδιάσκεψη πήραν μέρος 1.224 αντιπρόσωποι από 536 συνδικαλιστικές οργανώσεις (12 Ομοσπονδίες, 15 Εργατικά Κέντρα, 457 Συνδικάτα και 52 Επιτροπές Αγώνα) που προήλθαν από μαζικές συλλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, συζητήσεων και συσκέψεων σε χώρους δουλειάς. Επίσης, στη Συνδιάσκεψη συμμετείχαν και απεύθυναν χαιρετισμό 36 συνδικαλιστικές οργανώσεις διαφόρων χωρών, με περισσότερους από 50 αντιπροσώπους.
Μέσα από τις δεκάδες ομιλίες των αντιπροσώπων αποτυπώθηκε και καταγράφτηκε η  συμφωνία με την εισήγηση της Εκτελεστικής Γραμματείας, εμπλουτίστηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το πλαίσιο πάλης που θα αποτελέσει τον οδηγό των διεκδικήσεων το επόμενο διάστημα, μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από τους εργατικούς αγώνες, συζητήθηκαν αναλυτικά και ουσιαστικά πλευρές πάνω στο σοβαρό ζήτημα της ανασύνταξης του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος.
Η ίδια η συζήτηση κατέγραψε τα θετικά βήματα που έγιναν, τις δυσκολίες, και πώς τις αντιμετωπίζουμε, αλλά και τις προϋποθέσεις για να αναπτύξουμε νέο κύκλο αγώνων, κινητοποιήσεων με γραμμή πάλης ενάντια στα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους, τους ανθρώπους τους στα συνδικάτα και την πληγή του εργοδοτικού και κυβερνητικού Συνδικαλισμού, στην πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματα. 
Είναι καθήκον όλων των αντιπροσώπων που συμμετείχαν στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη να μεταφέρουν τις αποφάσεις στις συνδικαλιστικές οργανώσεις τους, να γίνουν κτήμα των εργαζομένων στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς.
Με μεγαλύτερη ορμή, πείσμα δυναμώνουμε τους αγώνες μας ενάντια στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται αυτές τις μέρες. Καλούμε τα σωματεία σε κάθε κλάδο και εργασιακό χώρο σε προετοιμασία και άμεση αγωνιστική απάντηση. δίνουμε αγωνιστικά τη μάχη των απεργιών στις 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη. 
Στο ταξικό εργατικό κίνημα πέφτει η ευθύνη, ο σχεδιασμός μας, οι πρωτοβουλίες για την εργατική απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, για να βγει το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα στην αντεπίθεση.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: