Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Υπό βροχή η κεντρική εκδήλωση Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο

74 χρόνια μετά την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, στο Γοργοπόταμο η κεντρική εκδήλωση του Πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων και Αντιστασιακές Οργανώσεις, για την απόδοση του οφειλόμενου φόρου τιμής στους Αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την έπαρση σημαίας, την  επιμνημόσυνο δέηση και ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Νίκο Σταυρογιάννη, από τον Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Φθιώτιδας κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,  υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη, από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή κ. Αποστόλη Καραναστάση, από τον Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας κ. Τζον Κίτμερ και από τον κ. Βασίλη Πριόβολο (Καπετάν Ερμή).   
Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Γενικό Γραμματέα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Ναπολέων Ζέρβας, κ. Δημήτρη Γερογιάννη, έγινε εκφώνηση των ονομάτων των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στον Γοργοπόταμο, των ονομάτων των Υπαταίων που εκτελέστηκαν από τους Ιταλούς και των ονομάτων των φονευθέντων από την έκρηξη νάρκης στον Γοργοπόταμο και έγινε η ανάγνωση Ψηφίσματος από τον Γραμματέα του ΠΣΑΕΕΑ κ. Δημήτριο Παλαιολογόπουλο..
Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τους εκπροσώπους των Πολιτικών, Στρατιωτικών Αρχών, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιζώντων αγωνιστών και των εκπροσώπων των Αντιστασιακών Οργανώσεων και η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.  
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Λαμιέων κ. Νίκου Σταυρογιάννη όπου συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Δέδες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Αθανάσιος Βούρδας και οι βουλευτές κύριοι Δημήτρης Βέττας, Αποστόλης Καραναστάσης, Αθανάσιος Μιχελής και Ιωάννης Σαρακιώτης.
Στη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία των μεγάλων έργων αλλά και μικρότερες παρεμβάσεις που αφορούν στο Δήμο Λαμιέων ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει νέα συνάντηση του Δημάρχου κ. Νίκου Σταυρογιάννη με τον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη στην Αθήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια: