Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

"Τι μας περιμένει το 2017"... Το Επιμελητήριο Βοιωτίας "μίλησε" και πάλι στις καρδιές της τοπικής κοινωνίας

Φωτογραφίες: Χρήστος Λουκάς – Studio Helen 


Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, στην Λιβαδειά,  πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ενημερωτική ημερίδα, με θέμα «Τι έρχεται το 2017; Ασφαλιστικά, φορολογικά και άλλα θέματα καθημερινότητας»Η ημερίδα πραγματεύτηκε το ασφαλιστικό, το φορολογικό και γενικά το διοικητικό περιβάλλον, στο οποίο θα είναι αναγκασμένοι να κινηθούν οι πολίτες το επόμενο χρονικό διάστημα.

         Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν  ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων & του Ε.Β.Ε.Α., ο οποίος αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά, ότι οι διαγραφές επιχειρήσεων από το ΓΕΜΗ το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 αυξήθηκαν κατά 33,5% σε σχέση με πέρυσι. Συνολικά σχεδόν 25.000 έβαλαν λουκέτο, δηλαδή 6.000 περισσότερες επιχειρήσεις έκλεισαν σε σχέση με το 2015. Αντίστοιχα μειώθηκαν κατά 10,4% και οι νέες εγγραφές.
Ο κ. Μίχαλος τόνισε, ότι η κατάσταση αυτή είναι δύσκολα αναστρέψιμη καθώς στην αγορά, αυτή τη στιγμή, επικρατεί ασφυξία, εξαιτίας της υπερφορολόγησης και της έλλειψης ρευστότητας.
Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε τα αιτήματα των επιμελητηρίων της χώρας για την απαραίτητη αλλαγή της δημοσιονομικής πολιτικής, για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων και για τις αναγκαίες επενδυτικές κινήσεις στρατηγικής σημασίας, που έχει ανάγκη η χώρα.
Την συζήτηση συντόνιζε ο δημοφιλής δημοσιογράφος κ. Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος μαζί με τους έγκριτους συνεργάτες του, κα Ολυμπία Νικολοπούλου, δικηγόρο και τον κ. Γεώργιο Χριστόπουλο, φοροτεχνικό, αναφέρθηκαν διεξοδικά στο ισχύον φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς ενώ με τρόπο διεισδυτικό, παρουσίασαν την κατάσταση, που θα διαμορφωθεί από την έναρξη της νέας χρονιάς.
Ο κ. Αυτιάς επισήμανε τις αρνητικές προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος στην χώρα και τόνισε την άδικη αντιμετώπιση, την οποία τυγχάνουν, τόσο οι ενεργοί ασφαλισμένοι, όσο και οι απόμαχοι της ζωής.
Ο κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, επιβεβαίωσε την αρνητική εικόνα της επιχειρηματικότητας και για την Βοιωτία, επισήμανε όμως, ότι μόνο το επιχειρείν μπορεί να αναστρέψει αυτήν την υφεσιακή κατάσταση και τόνισε τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου και το μεγάλο πλεονέκτημα του, τους δραστήριους ανθρώπους του.
 Στην συνέχεια, ακολούθησαν αρκετές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους και αναπτύχτηκε διάλογος και έντονος προβληματισμός για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. 
Ακόμη, στην εκδήλωση είχαμε την τιμή της παρουσίας του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας, κ.κ. Γεώργιου, της Αντιπεριφερειάρχου Βοιωτίας, κας Φανής Παπαθωμά, των Αντιπεριφερειαρχών, κ. Θεμιστοκλή Χειμάρα και κ. Ιωάννη Ταγκαλέγκα των Αντιδημάρχων Λιβαδειάς, κ. Κωνσταντίνου Καπλάνη και κ. Χρήστου Κυπραίου, του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Ιωάννη Σταθά και πολλών άλλων στελεχών της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Εκ μέρους της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας παρευρεθήκαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, κ. Νικόλαος Κουδούνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Star Κεντρικής Ελλάδας, κ. Γιώργος Σιμόπουλος, οι Αντιπρόεδροι  του Επιμελητηρίου Φωκίδας, κ. Αλέκος Αρβανιτάς και κ. Βασίλης Αυγερινός, ο  Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος  καθώς και εκπρόσωποι πολλών σωματείων, τοπικών φορέων και συλλόγων.
Το Επιμελητηριο Βοιωτίας ευχαριστεί θερμά, τόσο του ομιλητές, όσο και όλους τους παρευρισκόμενους, για την τιμητική παρουσία τους και την συνεισφορά τους, ώστε να πραγματοποιηθεί μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια: