Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

20 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τα εγκαίνια του ΕΠΒ στη Λιβαδειά

Ένα «ιστορικό» γεγονός για την πόλη της Λιβαδειάς αλλά και για σύνολο της επιχειρηματικής – κοινωνικής ζωής της περιοχής μας, μας «θυμίζει» σήμερα μέσα από την προσωπική του σελίδα στο fb ο αεικίνητος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης. Σαν σήμερα, στις 22 Νοεμβρίου 1996, εγκαινιάστηκε από τον τότε πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Απόστολο Κακλαμάνη το νεοκλασικό κτήριο – που αγοράστηκε το 1968 επί προεδρίας του Γεωργίου Κ. Παπαγεωργίου – που στεγάζει μέχρι και σήμερα την έδρα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Λιβαδειά. 







Ένα πραγματικό γεγονός για την εποχή του, όπως μαρτυρά και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ημέρα, στο οποίο ο κόσμος είχε κατακλύσει το κέντρο της πόλης. 
«Ο χρόνος περνάει σαν νερό ... έλεγαν οι παλιότεροι και έτσι είναι. Πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια από τα εγκαίνια του κτηρίου που φιλοξενεί την έδρα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας στη Λιβαδειά. Τι να πρωτοθυμηθώ από εκείνη την ημέρα, σαν σήμερα, που πλημμύρισε το κέντρο της πόλης από επίσημους προσκεκλημένους, πρόσωπα της πολιτικής ζωής, της αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας του Νομού και φυσικών όλων ημών, των εμπόρων, των επαγγελματιών, των επιχειρηματικών και του τότε Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. Ένα γεγονός που θα θυμάμαι πάντα με ιδιαίτερη υπερηφάνεια» είναι το σχόλιο με το οποίο ο Πρόεδρος συνοδεύει αυτές τις ιστορικές στιγμές, μη παραλείποντας ακόμη να αναφερθεί και στους τότε συνεργάτες του, αφού μέχρι και σήμερα παραμένει στο τιμόνι το ίδιο ισχυρός, το ίδιο δυνατός, το ίδιο άξιος στην εμπιστοσύνη των μελών του Επιμελητηρίου Βοιωτίας. «Χωρίς άξιους συνεργάτες, χωρίς ομάδα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Όποιος διαβεί το κατώφλι του Επιμελητηρίου μας στη Λιβαδειά, θα δει αυτή την "ιστορική", πλέον, επιγραφή με όλους εκείνους που πάσχισαν για να αγοραστεί και να λειτουργήσει το κτήριο αυτό, το οποίο θεωρώ πως παραμένει μέχρι και σήμερα ένα από τα ομορφότερα και σύγχρονα δημόσια κτήρια στο κέντρο της Λιβαδειάς, ένα κτήριο που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής» συμπληρώνει στο σχολιασμό του, που ξύπνησε μνήμες, μας θύμισε πρόσωπα που έφυγαν από κοντά μας και πάνω απ` όλα μας τόνισε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο! 




Δεν υπάρχουν σχόλια: