Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Αλλαγή θέσης για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Δ.Ε. Διστόμου ζητά με σοβαρό επιχείρημα ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή  το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας- Αντίκυρας με θέμα την τοποθέτηση ανεμογεννήτριας στη Δημ.Ενότητα Διστόμου , η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς είναι ότι: Δεν είμαστε γενικά αντίθετοι προς την αιολική ενέργεια , η οποία είναι μία ανανεώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια. Όμως με την προϋπόθεση να μην προσβάλλεται και κινδυνεύει το περιβάλλον ,οι άνθρωποι ,η νομιμότητα ,η αισθητική ,  το ιστορικό , πολιτισμικό και ηθικό αίσθημα των κατοίκων  της περιοχής.
Λαμβάνοντας υπ ’όψη αυτές τις παραμέτρους , αλλά και τις αντιδράσεις των κατοίκων του Διστόμου οι οποίοι είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή  αλλά και απέναντι από τον ιερό λόφο του Μαυσωλείου ( είναι το μέρος που φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Ιούνιο του 1944 και έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Πανελλαδικής Εμβέλειας της Σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδας ) , καθώς πιστεύουν ότι προσβάλλεται η ιερότητα του χώρου και η ιστορική μνήμη , συντασσόμαστε με τους πολίτες του Διστόμου απέναντι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη συγκεκριμένη περιοχή ( ΚΟΥΚΚΟΣ ).
Πιστεύουμε ότι με καλή πίστη από όλες τις πλευρές και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον , στην ηθική και στη νομιμότητα , μπορούν να βρεθούν κατάλληλες λύσεις προς όφελος όλων.


                                                       ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  

     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                            ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: