Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Επιστολή για την... "Αθηνά" απέστειλε ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού



Κύριε Υπουργέ,


Εδώ και αρκετές μέρες βιώνουμε με δραματικό τρόπο τις εξελίξεις στην Κύπρο. Η τρόικα εφαρμόζοντας πρωτόγνωρες πολιτικές αποφάσεις εξαναγκάζει τον κυπριακό ελληνισμό στις χειρότερες ημέρες της σύγχρονης Κυπριακής Ιστορίας, μετά την εισβολή των Τούρκων στο νησί.
Στην πατρίδα μας εδώ και τρία χρόνια βιώνουμε ανάλογες πολιτικές, οι οποίες αφυδατώνουν την Ελλάδα σε οικονομικό και κυρίως κοινωνικό επίπεδο. Οι νέοι άνθρωποι είναι στο επίκεντρο μιας βίαιης πολιτικής λιτότητας, που ανατρέπει τον προγραμματισμό τους και καταστρέφει τα όνειρά τους. Δυστυχώς, τα τεράστια μεγέθη ανεργίας, τα 400.000 νοικοκυριά χωρίς έναν εργαζόμενο, η μείωση του εθνικού πλούτου κατά 25% δεν συγκινούν καμιά ευρωπαϊκή ηγεσία. Η Ευρώπη των λαών έδωσε τη θέση της στην Ευρώπη των τραπεζών.
Η Παιδεία, όμως, και ειδικά η Ελληνική Παιδεία και παράδοση δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο της παγερής αδιαφορίας, της ασφαλούς κριτικής και της λογιστικής προσαρμογής. Δεν είναι αυτό η Ελλάδα. Δεν είναι αυτό η Ευρώπη.
Είναι χρέος σας ως Υπουργός Παιδείας της Ελλάδας, είναι χρέος μας ως Έλληνες να δηλώσουμε όλοι μαζί κάθε αλληλεγγύη στους Κύπριους. Χιλιάδες φοιτητές από την Κύπρο φοιτούν στην Ελλάδα, τιμώντας τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ταυτόχρονα, βιώνουν την ανασφάλεια που προκύπτει από την παρούσα Κρίση στην Κύπρο. Είναι χρέος μας η έμπρακτη στήριξη σε όσους το έχουν ανάγκη.
Για το λόγο αυτό προτείνουμε την δωρεάν σίτιση και μετακίνηση όλων των Κυπρίων φοιτητών και σπουδαστών καθώς και των νέων εργαζομένων μέχρι να ομαλοποιηθεί η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου. Το Υπουργείο οφείλει μέσω των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων να προσφέρει αυτή την ελάχιστη διευκόλυνση σε όσους το έχουν ανάγκη.
Είναι προφανές, κλείνοντας, ότι οι παραπάνω προτάσεις δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στον πυρήνα του. Η ασθένεια της λιτότητας δεν γιατρεύεται με καθημερινά παυσίπονα. Όλοι, όμως οφείλουμε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον κυπριακό λαό και γι’ αυτό το λόγο η Νεολαία ΠΑΣΟΚ ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο να κινηθεί προς την κατεύθυνση υλοποίησης των παραπάνω προτάσεων.


Παύλος Χρηστίδης
Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια: