Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Προσωρινή σύνταξη ίση με το 50% της βασικής για τους δημοσίους υπαλλήλους


Το 50% των συντάξιμων αποδοχών του θα λαμβάνει ο εργαζόμενος του Δημοσίου που θα συνταξιοδοτείται σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί σήμερα Τετάρτη στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ο εργαζόμενος που βγαίνει στη σύνταξη θα μπορεί να πάρει αμέσως, από τον πρώτο μήνα, το 50% της σύνταξής του μέχρις ότου εκκαθαριστεί το συνολικό ποσό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο χρόνος αναμονής για την καταβολή συντάξεων του Δημοσίου ανέρχεται σήμερα σε 2 μήνες για τους ένστολους ενώ αγγίζει τους 10 μήνες για τους υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ. Προσοχή.
Ο χρόνος αυτός αφορά στις διαδικασίες που απαιτούνται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αυξάνεται κατά τη διαδικασία αποστολής των αιτήσεων συνταξιοδότησης από τις αρμόδιες διευθύνσεις διοικητικού-οικονομικού των υπουργείων, των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ, στη Διεύθυνση Συντάξεων του ΓΛΚ. Αν υπάρχει δε και ζήτημα διαδοχικής ασφάλισης, τότε ο ένας χρόνος αναμονής μοιάζει δεδομένος με την υποβολή της αίτησης.
Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από 15.298 το 2009 υπερδιπλασιάστηκαν το 2010 και έφτασαν τις 33.928, υποχώρησαν ελαφρά στις 28.480 το 2011 και εκτιμάται ότι υπερέβησαν και πάλι τις 30.000 στη διάρκεια του 2011 Πηγή www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: