Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

H Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν στους Δελφούς: Ένα σπάνιο μουσικό γεγονός στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών στις 8:00 μ.μ.


Την Κυριακή 6 Ιουνίου η Ευρώπη γιορτάζει τον Μπετόβεν και τις 9 Συμφωνίες του, σε 9 πόλεις με 9 συναυλίες, σε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός που θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλη την Ευρώπη.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συμμετέχει σε αυτό το σπάνιο πανευρωπαϊκό μουσικό γεγονός, «ταξιδεύοντας» εκτός αθηναϊκών τειχών και παρουσιάζοντας στο εμβληματικό Αρχαίο Θέατρο Δελφών, μια από τις συμφωνίες του Μπετόβεν.

Η μετάδοση θα αρχίσει στις 2:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) από τη Βόννη, τη γενέτειρα του σπουδαίου γερμανού μουσουργού, και θα ολοκληρωθεί στις 11:00 το βράδυ στη Βιέννη, στην οποία ο Beethoven άφησε την τελευταία του πνοή.

Αυτό το σπάνιο πανευρωπαϊκό μουσικό γεγονός υλοποιείται από τον γαλλογερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARTE σε συνεργασία με την ZDF (Kρατική Γερμανική Τηλεόραση) και την Unitel, κορυφαίο διεθνή διανομέα τηλεοπτικών παραγωγών κλασικής μουσικής,



Mε το Μέγαρο να «ταξιδεύει» εκτός αθηναϊκών τειχών και να παρουσιάζει στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, στις 8:00 μ.μ., τη Συμφωνία αρ. 7 σε λα μείζονα, έργο 92, με τον διεθνούς φήμης έλληνα μαέστρο Θεόδωρο Κουρεντζή να διευθύνει τη musicAeterna.

Με το διάσημο σύνολο συμπράττει η Sasha Waltz, μία από τις σημαντικότερες μορφές του σύγχρονου χορού, η οποία ετοίμασε ειδικά για τη συναυλία στους Δελφούς μια νέα χορογραφία σε παγκόσμια πρεμιέρα, ένα έργο με 12 χορευτές εμπνευσμένο από την κινησιολογία των αρχαιοελληνικών ιεροτελεστιών που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο αλλά και τη μουσική του Beethoven (II. Allegretto-Δεύτερο Μέρος της Έβδομης Συμφωνίας).

Το ΜΜΑ προσφέρει δωρεάν στο αθηναϊκό κοινό τη μετάδοση όλων των συναυλιών σε πραγματικό χρόνο από δύο γιγαντοοθόνες στον Κήπο του.

Επίσης, οι συναυλίες θα είναι διαθέσιμες ζωντανά, μέσω δωρεάν streaming, και από την ιστοσελίδα του Μεγάρου.

Η συναυλία πραγματοποιείται χωρίς την παρουσία κοινού, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, του World Human Forum, του EOT και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου (Centre Culturel Hellénique) στο Παρίσι.

Η Υπουργός Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε σε αυτό το μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα από το δελτίο του Star ενώ ανακοίνωσε και σημαντικά έργα στους Δελφούς για την αντιμετώπιση των βραχοπτώσεων.

Επίσης, οι συναυλίες θα είναι διαθέσιμες ζωντανά, μέσω δωρεάν streaming, και από την ιστοσελίδα του Μεγάρου. (περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: