Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη κλείνει οριστικά την πόρτα για τη συνταξιοδότηση ανδρών με ανήλικο παιδί́»


Ένα χρόνο μετά τη δημοσίευση της υπ’ αριθμ. 317/2020 απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία απορρίφθηκε η αναίρεση που είχε ασκήσει το Δημόσιο κατά της απόφασης του Β΄ Τμήματος του Δικαστηρίου, που δικαίωνε άνδρα υπάλληλο που είχε προσφύγει για τα όρια συνταξιοδότησης με ανήλικο παιδί (25ετία/2010), ο βουλευτής Βοιωτίας και υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, προχώρησε εκ νέου σε κοινοβουλευτική παρέμβαση με την οποία ζήτησε από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να προβεί άμεσα σε αναγκαία νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να υλοποιηθεί η εν λόγω απόφαση και να αποκατασταθεί η ίση μεταχείριση των δύο φύλων. 

Επιπλέον, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να διευκρινίσει με ποιο χρονοδιάγραμμα το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμορφωθεί με την εν λόγω απόφαση, ώστε να υπάρξει αποκατάσταση των δικαιούμενων υπό συνταξιοδότηση ανδρών. 

Η ηγεσία του Υπουργείου, όμως, κατέστησε σαφές ότι συμμορφώνεται μεν με τις δικαστικές αποφάσεις, διευκρίνισε δε ότι οι αποφάσεις αυτές αφορούν μόνο τους διάδικους και δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν για υπαλλήλους οι οποίοι υποβάλουν το αίτημά τους για συνταξιοδότηση, μετά την κατάργηση των σχετικών διατάξεων.

Μάλιστα  ο αναπληρωτής Υπουργός Παναγιώτης Τσακλόγλου τόνισε ότι στην εθνική νομοθεσία η κατεύθυνση είναι η κατάργηση των ευνοϊκών διατάξεων πρόωρης συνταξιοδότησης και όχι η επέκτασή τους και στους άνδρες υπαλλήλους, χωρίς να απαντήσει για την επέκταση εφαρμογής της απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: