Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς τιμά και φέτος τη μνήμη των δολοφονηθέντων Διστομιτών

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 «Εδώ ’ναι το πικρό το χώμα του Διστόμου.

Ω, εσύ διαβάτη, όπου πατήσεις, να προσέχεις —
εδώ πονά η σιωπή, πονάει κι η πέτρα κάθε δρόμου
κι απ’ τη θυσία κι απ’ τη σκληρότητα του ανθρώπου.
Εδώ μια στήλη απλή, μαρμάρινη, όλη κι όλη
με ονόματα σεμνά, κι η Δόξα τα ανεβαίνει
λυγμό-λυγμό, σκαλί-σκαλί, μεγίστη σκάλα».
 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς , τιμά και φέτος , στην συμπλήρωση των 77 χρόνων από την αποφράδα μέρα ( 10 Ιουνίου 1944 ) της Σφαγής του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής ,  τη μνήμη των δολοφονηθέντων Διστομιτών.

Ζούμε σε μια εποχή που σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο παρατηρούνται τάσεις αναγέννησης του φασισμού , σε μία περίοδο όπου οι απροκάλυπτες ναζιστικές και εγκληματικές συμπεριφορές, των υπερασπιστών της βίας και του ναζισμού, τα τελευταία χρόνια επιχειρούν να ψαρέψουν και στα θολά νερά των επιπτώσεων της κρίσης, ενώ ταυτόχρονα  ολοένα και πληθαίνουν οι  επιθέσεις εναντίον των αγωνιστών του εργατικού κινήματος και της δημοκρατίας από διάφορες πλευρές , εκτυλίσσονται  ρατσιστικές και βίαιες συμπεριφορές λόγω χρώματος , φύλου και σεξουαλικού προσδιορισμού που φτάνουν μέχρι και τη δολοφονία. Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς έχει τοποθετηθεί εδώ και χρόνια ξεκάθαρα: 

 Ας γνωρίζουν άπαντες ότι ούτε το όργιο της τρομοκρατίας ούτε οι συνεχείς προσπάθειες δυσφήμησης και σπίλωσης των εργατικών αγώνων μπορούν να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συντασσόμαστε στο πλευρό όσων μάχονται για τη δικαίωση των σφαγιασθέντων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, ανυποχώρητα , χωρίς κομπιάσματα , τακτικισμούς και αστερίσκους!!

Η μάχη ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό και το ρατσισμό είναι συνεχής και καθημερινή και καθήκον όλων μας είναι η δυναμική και έμπρακτη αντίθεση μας σε κάθε είδους ανάλογη προπαγάνδα. 

Θεωρούμε ότι αποτελεί μέγιστη υποχρέωση για όλους μας , ακόμα και αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και όλα τα προβλήματα που έχει επιφέρει , ότι πρέπει να αναληφθούν εδώ και τώρα πρωτοβουλίες ( εκπαιδευτικές , κοινωνικές , κτλ) για την αποτελεσματική αντιμετώπιση βίαιων φαινομένων και συμπεριφορών , για την περιθωριοποίηση των υπερασπιστών του ναζισμού , του φασισμού και κάθε είδους βίας.

Επιβάλλεται  να ενημερώσουμε τη νεολαία για τις συνθήκες που οδήγησαν στα ολοκαυτώματα όπως του Διστόμου , εισάγοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία δράσεις που θα αποδυναμώσουν την απειλή επανεμφάνισης νεοφασιστικών φαντασμάτων , που τρέφονται από την οικονομική κρίση ,  την άγνοια και τη λήθη. Στο μνημόσυνο της Σφαγής του Διστόμου στις 10 Ιουνίου , θα αποτίσουμε φόρο τιμής στους νεκρούς και θα βροντοφωνάξουμε ακόμα μια φορά: 

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ .

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ , ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ , ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!!

 

ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ 

                           ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                            ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: