Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Δήμος Θηβαίων: Ράμπες ΑμεΑ σε Άγιο Βασίλη, Αλυκή και Σαράντι

 


Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται οι ειδικές ράμπες πρόσβασης ΑμεΑ σε παραλίες του Δήμου Θηβαίων. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στην επανατοποθέτησή τους στις παραλίες Αγίου Βασιλείου, Αλυκής και Σαραντίου, διευκολύνοντας την πρόσβαση στη θάλασσα για άτομα περιορισμένης κινητικότητας.

Οι ράμπες είναι ενεργειακά αυτόνομες, έχοντας ως πηγή τροφοδοσίας την ηλιακή ενέργεια, ενώ δίπλα στην εγκατάσταση υπάρχει λυόμενο αποδυτήριο.

Με την τοποθέτηση των ειδικών ραμπών και βοηθητικών υποδομών γίνεται πραγματικότητα η επιθυμία των ΑμεΑ, αλλά και των ατόμων με προβλήματα κινητικότητας(όπως οι υπερήλικες και τραυματίες) για αυτόνομη και ασφαλή πρόσβαση.



Με αφορμή την επαναλειτουργία των ειδικών μέσων πρόσβασης, ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου, προέβη στην εξής δήλωση: «Η θάλασσα και το κολύμπι, εκτός από δικαίωμα αποτελεί αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης κινητικών προβλημάτων. Οι παραλίες του Δήμου μας είναι για όλους και πρέπει όλοι οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις χαρές και ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας. Στόχος μας είναι τις επόμενες χρονιές να τοποθετηθούν ειδικές ράμπες και στις υπόλοιπες παραλίες του Δήμου».

Οι ράμπες θα απομακρυνθούν κατά τη λήξη της κολυμβητικής περιόδου προκειμένου να συντηρηθούν, ενώ τον ερχόμενο Μάιο θα γίνει εκ νέου η τοποθέτησή τους.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Γεώργιος Αναστασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: