Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει για τον προγραμματισμό της δεύτερης συνεδρίας (δόσης) εμβολιασμού σε εμβολιαστικό κέντρο της χώρας μέσω των ΚΕΠ

 


Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι από την 17η.06.2021 οι Έλληνες πολίτες, οι πολίτες κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή υπήκοοι τρίτων χωρών, που έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρία εμβολιασμού σε οποιοδήποτε άλλο κράτος πλην της Ελλάδας, μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ και να υποβάλουν αίτηση για προγραμματισμό της δεύτερης συνεδρίας (δόσης) εμβολιασμού σε εμβολιαστικό κέντρο της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τον τύπο του εμβολίου και το ελάχιστο μεσοδιάστημα μεταξύ 1ης και 2 δόσης.

Το χρονικό διάστημα της δεύτερης συνεδρίας (δόσης) καθορίζεται από τη διαθεσιμότητα των ελεύθερων ραντεβού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τον προγραμματισμό του ραντεβού είναι η προσκόμιση βεβαίωσης ή πιστοποιητικού που έχει εκδοθεί στο τρίτο κράτος με το οποίο να βεβαιώνεται η πραγματοποίηση της πρώτης δόσης εμβολιασμού στο κράτος αυτό.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας από το ΚΕΠ, το φυσικό πρόσωπο λαμβάνει τον μοναδικό κωδικό αριθμό ραντεβού, μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης (QR Code) καθώς και τις ακριβείς ώρες της προγραμματισμένης συνεδρίας εμβολιασμού.

Η διαδικασία διαχείρισης και επιβεβαίωσης συνεδρίας εμβολιασμού δύναται να πραγματοποιείται και με υπεύθυνη δήλωση εκπροσώπου.

Κατά παρέκκλιση των μέχρι τώρα οδηγιών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται και χωρίς ραντεβού, ακολουθώντας τις οδηγίες του προσωπικού των ΚΕΠ για την αποφυγή του συγχρωτισμού και την τήρηση των μέτρων προστασίας από τη διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Επίσης, χωρίς ραντεβού μπορούν να εξυπηρετούνται από τα Κ.Ε.Π. και οι πολίτες που θα προσέρχονται για τον καθορισμό ραντεβού για εμβολιασμό μέσω της πλατφόρμας www.emvolio.gov.gr, για την έκδοση Προσωρινού ΑΜΚΑ, αφού πρόκειται για διαδικασία άμεσα συναρτώμενη με αυτή του εμβολιασμού, για την έκδοση βεβαίωσης εμβολιασμού, καθώς και για την έκδοση του «Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID – 19».

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα ΚΕΠ του Δήμου μας.

1.       ΚΕΠ Λιβαδειάς, τηλ.:22613-50.000,                   e-mail: d.levadeon@kep.gov.gr

2.       ΚΕΠ Αγ. Γεωργίου, τηλ.:22613-51.302-3,           e-mail:d.koroneias-voiotias@kep.gov.gr

3.       ΚΕΠ Δαύλειας, τηλ.: 22613-51.420,                   e-mail: d.dayleias@kep.gov.gr

4.       ΚΕΠ Κυριακίου, τηλ.: 22673-50.310,                 e-mail: k.kyriakiou@kep.gov.gr

5.       ΚΕΠ Χαιρώνειας, 22613-51.930,                        e-mail: d.haironias@kep.gov.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: