Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Καταγγέλλουμε την αντι-μεταρρύθμιση ΝΔ στην εργασία»


Στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τα εργασιακά, τοποθετήθηκε ο βουλευτής Βοιωτίας και ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης.


Στην δευτερολογία επισημάνθηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής αντιστέκεται στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, γιατί πιστεύει ότι το παραγωγικό πρότυπο πρέπει να αλλάξει και να ανασυγκροτηθεί σε διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη που επιδιώκει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.


Ο κ. Γιώργος Μουλκιώτης τόνισε ότι:


  • ​​Το νομοθέτημα του «dream-team» Μητσοτάκη – Χατζηδάκη πλήττει καίρια τα βασικά δικαιώματα στην εργασία και την απασχόληση, στη συλλογική διεκδίκηση και εκπροσώπηση των εργαζομένων, στην προσωπική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου. 
  • Δεν αποτελεί μοντέλο εργασίας ο εξαθλιωμένος εργαζόμενος. Ούτε μοντέλο ανάπτυξης η συσσώρευση πλούτου σε λίγους και αρεστούς, η εκμετάλλευση του εργαζόμενου και η όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.
  • Το Κίνημα Αλλαγής, πιστό στις παραδόσεις και στην προσφορά στον τόπο, με υπευθυνότητα, ανοίγει το εναλλακτικό και αυτόνομο δρόμο της Νέας Αλλαγής. Με ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, για ανθρωποκεντρική πρόοδο μέσα από τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: