Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ : Καμιά επιχείρηση να μην αποκλειστεί από την επιδότηση παγίων δαπανών!

 


Καταθέσαμε Ερώτηση στη Βουλή 59 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του                              Τρ. Αλεξιάδη, ζητώντας από τον Υπουργό Οικονομικών να σταματήσει τον αποκλεισμό πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων από την επιδότηση παγίων δαπανών!

Η κυβέρνηση προκαλεί ξανά μεγάλη αναστάτωση στους δικαιούχους επιχειρηματίες, αλλά και στους λογιστές – φοροτεχνικούς, αφού για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την επιδότηση, πρέπει να έχουν υποβάλλει κατάσταση οικονομικών στοιχείων (Ε3) για το 2020 μέχρι τις 17 Ιουνίου 2021 (ΚΥΑ ΓΔΟΥ 504/29-05-2021).

Αυτή η ασφυκτική προθεσμία, όμως, δεν αντιστοιχεί στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (27 Αυγούστου), ενώ σύμφωνα με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, είναι ανέφικτο να ολοκληρωθεί μέχρι τις 17 Ιουνίου η υποβολή, αφού η φόρμα του εντύπου Ε3 δεν έχει διαμορφωθεί ακόμα βάσει των φετινών δεδομένων!  

Επιπλέον, η προθεσμία για την ολοκλήρωση των διορθώσεων των ΜΥΦ λήγει στις 18 Ιουνίου και επομένως είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί η σύνταξη του Ε3 μέχρι την ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιδότηση...  

Ο Υπουργός Οικονομικών πρέπει άμεσα να αποσύρει την ανεφάρμοστη προθεσμία, ώστε να επωφεληθούν όλοι οι δικαιούχοι της επιδότησης παγίων δαπανών!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Γιώτα Πούλου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: